Bodegas Ysios
Ovu vinariju projektirao je Santiago Calatrava u španjolskoj regiji La Rioja. Zamišljena je kao mjesto obožavanja vina. A tako i izgleda...

Chateau Margaux
Jedna od najpoznatijih vinarija u svijetu čiji je dvorac toliko poznat da se pojavljuje na svakoj etiketi.

Mission Hill Winery
Centralni dio ove kanadske vinarije su 12 zvonika koji zvone za dobrodošlicu gostima i time navodno u njima probude čula koja će im trebati pri degustaciji. Ne bismo se baš kladili, ali reklama je reklama...
 
Darioush Winery
Zgrada i zemljište ove vinarije u Napi nalikuju na perzijski dvor, vlasnik je vjerojatno imao peticu iz povijesti....
 
Chateau Pichon-Lalande
Jedna od najviše fotografiranih vinarija na svijetu. Sada je u vlasništvu obitelji Rouzaud, koja posjeduje i Louis Roederer.

Marques De Riscal
Slavni arhitekt Frank Gehry ovom je građevinom prema želji vlasnika Marquesa De Riscala postigao da svaki posjetitelj osjeti inovativni duh i svijet osjetila koje pružaju vina.
 
Dornier Winery
Dizajnirana od strane osnivača, Christopha Dorniera, ova južnoafrička vinarija bi se trebala savršeno stopiti s okolinom.

Castello Di Amorosa
Dario Sattui odlučio je izgraditi najljepšu i najzanimljiviju građevinu u Sjevernoj Americi za predstavljanje vrhunskih vina, pa je napravio ovaj dvorac u Napi.

Opus One
Projekt baruna Philippe de Rothschilda i Roberta Mondavijem. Stvoren da bude prvo američko ultra-premium vino.

Chateau Ducru-Beaucaillou
Dizajniran od strane poznatog pariškog arhitekta Paula Abadie, i ovaj je dvorac tako kultan da i on krasi etiketu vina.

Ledson Vinarija
Ova je građevina proslavila vinariju prije nego što je to učinilo vino. Ozbiljno. Obitelj Ledson je tek nakon što su građevinomprivukli pažnju javnosti, proizvodnju vina stavila na prvo mjesto.

Bodegas Irius
Jedna od najmodernijih vinarija u Španjolskoj. Zgrada bi trebala nalikovati leptiru, iako nas više podsjeća na leptir-mašnu.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju