Gosti su uživali u skladu gurmanskih delicija pripremljenih u restoranu Dvor i kvalitetnog piva raznovrsnih okusa iz obitelji PAN – Pan Lager, Pan Zlatni, Pan Tamni i Pan Radler. Idealne prilike za kombiniranje hrane i piva sa stručnog aspekta objasnio je Wolfgang Lindell - pivski somelijer i majstor pivar koji je za ovu prigodu doputovao iz središnjice grupacije Carlsberg iz Kopenhagena.

Zbog velike raznolikosti okusa, mirisa i aroma, pivo se jako dobro kombinira s različitim vrstama hrane. Trend sparivanja piva i hrane započeo je prije nekoliko godina u američkim restoranima i sve se intenzivnije širi i po europskim metropolama. Ulaskom piva u svijet gastronomije razbija se i predrasuda o pivu kao piću koje se servira isključivo uz roštilj, grickalice i brzu hranu.

Uz svaki slijed bila je poslužena i odgovarajuća vrsta kvalitetnog piva. Tako se hladna predjela odlično slažu s tradicionalnim lagerom poput Pan lagera,koji laganom slatkoćom slada i blaže gorčine izvrsno nadopunjuje ova jela. Glavna mesna jela, poput bifteka ili svinjetine u umaku od piva s njokima izvrsno zaokružuje Pan Zlatni, kojeg osim zlatne boje karakterizira i bogat okus uz nešto jaču, ali profinjenu gorčinu. No rižot na bazi piva Pan Tamni bilo je jelo kojeg se tražila porcija više.

Na današnjoj prezentaciji posjetitelji su se uvjerili da pivo ide odlično i uz deserte, kao i da može biti i njihov važan sastojak, čemu je posvjedočio osvježavajući sorbetto na bazi Pan Radlera od grejpa i limete. Glavni preduvjet za istinski gastro-pivski užitak je vrhunska kvaliteta piva i upravo zato već 160 godina grupacija Carlsberg provodi jednake standarde za osiguravanje vrhunske kvalitete piva u svim svojim pivovarama diljem svijeta. Kuhate li i vi s pivom?

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju