Nakon šest godina emitiranja emisije G.E.T. Report te nakon dvije godine dodjeljivanja nagrade Bijeli grozd (nagrada podrumima u segmentu vinskog turizma), ove godine udruga G.E.T. je, uz podršku Hrvatske Lutrije, otvorila Centar za razvoj vinskog turizma. Samim time, sazreli su uvjeti za dugo pripremani i najavljivani projekt kategorizacije vinarija.

U udruzi se nadaju da nije prebahato usporediti ovaj projekt s kategorizacijom restorana kako to radi Michelin, ali nadaju se da će za određeni broj godina ovaj projekt dostići tu razinu važnosti.

G.E.T. vodič
Daljnji korak kategorizacije je izrada web i mobilne aplikacije, višejezičnog interaktivnog vodiča koji će turistima omogućiti  jednostavan pristup informacijama u vinskom turizmu. Treba napomenuti da su već sada u tijeku pregovori s kolegama u Srbiji, BiH, Sloveniji i Mađarskoj teda će se vrlo uskoro G.E.T. - Gastro i vinski turistički vodič proširiti i izvan granica hrvatske.

Na predstavljanju su dodjeljene prve zvjezdice, ali te definitivno nisu sve za ovu godinu. Uskoro se kreće sa sustavnom kategorizacijom vinarija po regijama.

Dobitnici prvih dodjeljenih zvjezdica su:
Jedna zvjezdica - Puhelek-Purek, Dvanajščak – Kozol, Šember, Tomaz, Bibich, Vinia, Bastijana, Adžić, Vinska kuća Hažić, Tomac, Ciban, CUJ wine & olive oil, Coner, Senjković

Dvije zvjezdice – Kutjevo d.d., Zdjelarević, Vina Belje, Meneghetti, Saints Hills, Iločki podrumi, Kozlović, Trapan, Boškinac, Jako vino, Bolfan Vinski Vrh, Vuglec Breg, Matuško, Agroturizam Bire

Tri zvjezdice – Korta Katarina

 

G.E.T. - udruga za kulturu stola, Zagreb

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju