U Kini je nedavno hospitalizirana žena koju je ugrizla zmija nakon što je otvorila bocu vina u kojoj je ista bila čuvana. Gospođa Liu je kupila živu zmiju i čuvala je u vinu kao lijek za reumu. Rekla je da je često pila vino sa zmijama jer joj pomaže kod raznih upala. Ova je zmija međutim, i nakon tri mjeseca provedena u alkoholom ispunjenoj boci - ostala živa. Kad je Liu otvorila bocu da doda još alkohola - zmija ju je napala, izvještava Global Times.

Ali, krenimo od početka, dakle - zmijsko vino je alkoholno piće koje se dobiva tako da se u bocu rižinog vina, naravno, ubaci cijela zmija. Vjeruje se da ovo piće liječi mnoge bolesti, a prema tradicionalnoj kineskoj medicini - da može i oživjeti čovjeka (ako je već zmija ostala živa tri mjeseca....).

Može se naći u Vijetnamu i cijeloj jugoistočnoj Aziji, i da se ne zavaravamo - strašnog je okusa. Sama zmija se zapravo ni ne smije kušati (nije kao kruška iz viljamovke), a alkohol – odnosno " vino", doslovno će vam spaliti okusne pupoljke. Liu je u bolnici, oporavlja se, a zmiji se zameo svaki trag. Možda je na zmijskom odvikavanju?

Dakle, pripazite kod izbora suvenira, i - dobar provod u Aziji!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju