Na Stanciji Meneghetti, u prisustvu brojnih partnera, predstavnika medija i prijatelja, svečano je otvoren novi Tasting Room, a predstavljena su i vina iz novih berbi. Smješten unutar same vinarije, ovaj prostor je zamišljen kao mjesto gdje gosti mogu kušati i kupiti vina, dobiti sve potrebne informacije, kao i razgledati vinograde i vinski podrum uz stručno vodstvo. Na taj način nadopunjena je i zaokružena ponuda ove vinske destinacije. Nastavljajući tradiciju Stancije Meneghetti, objekt odnedavno posluje kao luksuzni wine hotel sa 4 sobe pružajući gostima privatnost, luksuz i vrhunsku uslugu. U sklopu hotela nalazi se i restoran Meneghetti, otvoren i za van-hotelske goste, temeljen na lokalnim namirnicama i suvremenim tehnikama pripreme. Hotel je od prošle godine primljen i u članstvo ekskluzivnog svjetskog lanca malih hotela i restorana Relais&Chateaux.

Čovjek koji stoji iza uspjeha brenda Meneghetti, Miroslav Plišo ovom je prilikom naglasio da ga posebno veseli što gostima osim luksuznog smještaja i vrhunske hrane napokon mogu ponuditi i potpuni doživljaj radne vinarije sa adekvatnim prostorom za kušanje vina i prihvat gostiju. Naglasio je i da mu je želja da Meneghetti u godinama koje dolaze još proširi svoje kapacitete i postane regionalni lider u ovom sve popularnijem obliku turizma.

Premijera berbe 2013.
Ovom prilikom predstavljena su i vina iz nove berbi. Uzvanici su premijerno mogli kušati Meneghetti Malvaziju i Chardonnay iz 2013 kao i tri vina linije Kuća Glavić iz 2013.: – Rose, Malvasiju dubrovačku i Syrah. Radi se o projektu suradnje s partnerom u Meneghetti vinima Mihom Glavićem, vlasnikom Kuće Glavić. Riječ je o autohtonoj konavoskoj kući koja odnedavno nastavlja tradiciju proizvodnje vina koja datira još iz davne 1896. godine. Danas se iz konavoskih vinograda grožđe hladnjačama doprema u podrum u Bale gdje se nadalje vinificira i njeguje tako da ova vina uz svoj lokalni karakter Konavala ujedno i odražavaju sve karakteristika po kojima su Meneghetti vina poznata. Kao kuriozitet po prvi puta otvoreno je i vino Meneghetti Crveno u boci od 15 L . Radi se o najvećem fomatu koji se puni u Meneghetti podrumu a godišnje se napuni svega po 12 boca.

Među deset najboljih u svijetu
Valja podsjetiti i da je hotel Meneghetti nedavno svrstan među najbolje ocjenjenih 10 hotela u svijetu po izboru stranice Booking.com, najvećeg svjetskog hotelskog rezervacijskog servisa, koji kroz recenzije svojih gostiju bira najbolje svjetske turističke objekte u nekoliko kategorija. U onoj najzahtjevnijoj, hotelskoj, našla se i hotel Meneghetti kao jedini predstavnik Hrvatske. Naglašavajući izvrsnost izbora motom Best of Booking's Best, organizatori ističu da je svaka recenzija pomno obrađena i kontrolirana kako bi bili sigurni da se radi o gostima koji su zaista odsjeli u hotelima, te da je mogućnost manipuliranja i lažnih recenzija svedena na minimum. Analiziraju se sve recenzije u proteklih 14 mjeseci, kojih u slučaju hotela mora biti minimalno 50. Prosječna ocjena za naš hotel od strane gostiju booking.com iznosi 9,5 od mogućih 10 bodova što nesumnjivo predstavlja veliko priznanje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju