Na Stanciji Meneghetti, u prisustvu brojnih partnera, predstavnika medija i prijatelja, svečano je otvoren novi Tasting Room, a predstavljena su i vina iz novih berbi. Smješten unutar same vinarije, ovaj prostor je zamišljen kao mjesto gdje gosti mogu kušati i kupiti vina, dobiti sve potrebne informacije, kao i razgledati vinograde i vinski podrum uz stručno vodstvo. Na taj način nadopunjena je i zaokružena ponuda ove vinske destinacije. Nastavljajući tradiciju Stancije Meneghetti, objekt odnedavno posluje kao luksuzni wine hotel sa 4 sobe pružajući gostima privatnost, luksuz i vrhunsku uslugu. U sklopu hotela nalazi se i restoran Meneghetti, otvoren i za van-hotelske goste, temeljen na lokalnim namirnicama i suvremenim tehnikama pripreme. Hotel je od prošle godine primljen i u članstvo ekskluzivnog svjetskog lanca malih hotela i restorana Relais&Chateaux.

Čovjek koji stoji iza uspjeha brenda Meneghetti, Miroslav Plišo ovom je prilikom naglasio da ga posebno veseli što gostima osim luksuznog smještaja i vrhunske hrane napokon mogu ponuditi i potpuni doživljaj radne vinarije sa adekvatnim prostorom za kušanje vina i prihvat gostiju. Naglasio je i da mu je želja da Meneghetti u godinama koje dolaze još proširi svoje kapacitete i postane regionalni lider u ovom sve popularnijem obliku turizma.

Premijera berbe 2013.
Ovom prilikom predstavljena su i vina iz nove berbi. Uzvanici su premijerno mogli kušati Meneghetti Malvaziju i Chardonnay iz 2013 kao i tri vina linije Kuća Glavić iz 2013.: – Rose, Malvasiju dubrovačku i Syrah. Radi se o projektu suradnje s partnerom u Meneghetti vinima Mihom Glavićem, vlasnikom Kuće Glavić. Riječ je o autohtonoj konavoskoj kući koja odnedavno nastavlja tradiciju proizvodnje vina koja datira još iz davne 1896. godine. Danas se iz konavoskih vinograda grožđe hladnjačama doprema u podrum u Bale gdje se nadalje vinificira i njeguje tako da ova vina uz svoj lokalni karakter Konavala ujedno i odražavaju sve karakteristika po kojima su Meneghetti vina poznata. Kao kuriozitet po prvi puta otvoreno je i vino Meneghetti Crveno u boci od 15 L . Radi se o najvećem fomatu koji se puni u Meneghetti podrumu a godišnje se napuni svega po 12 boca.

Među deset najboljih u svijetu
Valja podsjetiti i da je hotel Meneghetti nedavno svrstan među najbolje ocjenjenih 10 hotela u svijetu po izboru stranice Booking.com, najvećeg svjetskog hotelskog rezervacijskog servisa, koji kroz recenzije svojih gostiju bira najbolje svjetske turističke objekte u nekoliko kategorija. U onoj najzahtjevnijoj, hotelskoj, našla se i hotel Meneghetti kao jedini predstavnik Hrvatske. Naglašavajući izvrsnost izbora motom Best of Booking's Best, organizatori ističu da je svaka recenzija pomno obrađena i kontrolirana kako bi bili sigurni da se radi o gostima koji su zaista odsjeli u hotelima, te da je mogućnost manipuliranja i lažnih recenzija svedena na minimum. Analiziraju se sve recenzije u proteklih 14 mjeseci, kojih u slučaju hotela mora biti minimalno 50. Prosječna ocjena za naš hotel od strane gostiju booking.com iznosi 9,5 od mogućih 10 bodova što nesumnjivo predstavlja veliko priznanje.