Projektom W.I.N.E. se želi poboljšati vinski turizam, odnosno marketinške aktivnosti vinskih regija i vinara iz zemalja sjeveroistočne Europe, a cilj je i razmjena znanja, iskustava i poslovnih praksi između tih zemalja te pojedinaca koji se bave vinskim turizmom. Studijskom posjetu Italiji prisustvovali su predstavnici partnera iz zemalja koje sudjeluju u projektu: Poljske, Slovačke, Češke, Italije i Njemačke. Osim predstavnika TZG Jastrebarskog i Zagrebačke županije sudionice ovog putovanja su bile i predstavnice vinskih gospodarstava u Jastrebarskom, Ivanka Šember i Martina Tomac.

Jaskanske sudionice su u vinskoj regiji Veneto, poznatoj prvenstveno po proizvodnji prosecca,posjetile poznate vinarije„Villa Sandi“, „CantinaCollalto“, „LaTordera“and„CantinaIntrovigne Antonio“i upoznale se sa njihovim uspješnim poslovnim praksama, marketinškim aktivnostima koje provode i vinskim turizmom.

Ova trodnevna aktivnost financirana je sredstvima Europske unije, odobrenih od Agencije za mobilnost i programe EU, kod koje je prijavljen ovaj projekt. Nakon studijskog putovanja u Italiju, TZG Jastrebarskog će u svibnju ugostiti partnere iz ostalih zemalja koje sudjeluju u ovom projektu u Hrvatskoj. Mi vam samo možemo preporučiti da posjetite Plešivicu, Tomca, Šembera, Koraka i druge vinare i sami se uvjerite da nam je Italija odmah iza ugla, barem što se vrhunskih vina tiče!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju