Kako prenosi portal In store, vino Cabernet sauvignon Festigia 2010. Vina Laguna, osvojilo je zlatnu medalju na velikom međunarodnom ocjenjivanju vina Mundus Vini, koji se održava u Neustadtu u Njemačkoj. Nagrađeno vino ekskluzivno će se predstaviti na sajmu ProWein u Düsseldorfu, 23-25.03.2014., a riječ je o vrhunskom suhom crnom vinu s kontroliranim podrijetlom iz Vinogorja Zapadna Istra, i 13,4% vol. alkohola.


Udruga za promicanje enogastroturizma Hrvatske Dekanter i Osječko-baranjska županija organizatori su nastupa slavonskih i vinara iz hrvatskog Podunavlja na ProWeinu, dok će velike domaće vinarije tamo nastupati samostalno.

Sajam ProWein namijenjen je isključivo stručnoj publici, odnosno proizvođačima, distributerima i trgovcima vinom i drugim alkoholnim pićima. Koliki je njegov značaj u vinskom biznisu u svjetskim razmjerima mogu potkrijepiti brojke od recimo 4.796 izlagača iz čak 48 zemalja koji su nastupili na gotovo 52 tisuće kvadrata izložbenog prostora sajma 2013. godine.


Sajam je lani posjetilo 45.168, uglavnom poslovnih posjetitelja, iz 56 zemalja, najvećim dijelom iz Njemačke, ali i iz Nizozemske, skandinavskih zemalja, Francuske, Velike Britanije, SAD-a, Kanade... Nadamo se da će se na ovogodišnjem sajmu dobro uklopiti inaša mala, ovoga puta - slavonska kap!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju