U sljedeća četiri tjedna, čitatelji diljem svijeta pozvani su glasovanjem dati podršku kandidatima s liste nominiranih, zaključno s 4. kolovozom kada natječaj završava, uz proglašenje pobjednika u srijedu, 6. kolovoza i objavu rezultata na stranicama tiskanog i online izdanja američkog USA Today.

Jedinstveni hrvatski krajolici i vinogradi poznati po proizvodnji vrhunskih bijelih sorti, opisuju Hrvatsku kao destinaciju u kojoj je vino dan za danom temeljni dio uživanja u životu.

Kako se uzgoj vinove loze na ovim prostorima njeguje od vremena antike, Hrvatska se s pravom ponosi širokom vinskom paletom, od kojih je preko 900 sorti kontroliranoga geografskog porijekla. Posebnosti hrvatskih vina doprinosi i činjenica da Hrvatska ima svih pet vinogradarskih zona određenih po broju sunčanih sati i temperatura, dok, za usporedbu, prva svjetska vinarska i vinogradarska nacija Francuska ima četiri. Rezultat te raznolikosti upravo je prepoznati vinski mozaik, od svježih, lepršavih, aromatičnih i mirisnih vina na sjeveru, do jakih, slatkih i punih na jugu.
Najraširenija bijela sorta kontinentalne Hrvatske je graševina, od autohtonih sorti u velikoj se mjeri uzgajaju i škrlet te kraljevina, a dobra se vina rade i od svjetskih sorti poput pinota, rajnskog rizlinga, traminca, chardonnaya i sauvignona. Crne kontinentalne sorte su pinot crni, portugizac i frankovka, a dosta su zastupljene i cabernet sauvignon te merlot.

Sam portal 10Best.com donosi recenzije temeljene na iskustvima izvornih korisnika, njihova nepristrana iskustva top destinacijama diljem svijeta, pišući najčešće o itinererima s naglaskom na zabavne sadržaje, gastronomiju, smještajne kapacitete i kulturne znamenitosti ciljanih destinacija, javlja Press Croatia.

Dakle, odmah glasati za naše - po internet solidarnosti smo valjda najbolji na svijetu!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju