10. Kamenice
Poznatom ljubavniku Casanovi svaki je dan navodno započinjao sa 50 kamenica kako bi ga pripremile za naporna poslijepodneva. Kamenice su bile nezaobilazne i na jednako poznatim rimskim orgijama, a rimski su ih liječnici čak navodili kao lijek za impotenciju. Dio razloga za njihovu povezanost s ljubavlju je njihov izgled, ali poveznica je i reproduktivni ciklus. Kamenice ispuštaju  mnoštvo reprodukcijskog materijaladirektno u more, što im omogućuje vanjsku oplodnju. Ali i prije nego što se znalo kako se kamenice reproduciraju, one su bile usko povezane s Afroditom, božica ljubavi i požude. Sve su školjke za nju bile svete životinje, a govorilo se da je rođena u školjci i da je biser njezin sveti kamen.

9. Avokado
Avokado je bio omiljeno voće Luja XIV. Plod ima kremastu, meku teksturu i proizvodi senzualan osjećaj kada ga jedete. Ali postoji još jedan, veći razlog, zbog kojeg se avokado ubraja u afrodizijake. Naime, ovo voće visi na stablima u paru, a tako neodoljivo podsjeća na određeni dio tijela, da su ga Azteci zvali „ahuacatl“, što je ujedno značilo i "testis". Kada su Španjolci otkrili njihovu kulturu, avokado je već imao dobru reputaciju kao jedan od plodova ljubavi. Kada je voće plasirano na američko tržište, seljaci su za njega izabrali novo ime radi lakšeg izgovora, ali i da bi izbjegli neugodnu konotaciju. Alternativni naziv "alligator pear" nije bio puno privlačniji od „testicle“ pa je na kraju dobio ime "avokado". Njegov status afrodizijaka - ostao je nepromijenjen.

8. Bademi
Popularni poklončići za goste na vjenčanjima su mali paketi pralina od badema, ne samo to što su ukusni. Uvjerenje da su bademi afrodizijak datira još od antičke Grčke. Grčki su parovi blagoslovljeni bademima kako bi se osigurala plodna veza, a vjerovalo se da će djevojka ako stavi badem pod jastuk sanjati svog budućeg muža.
U Maroku se badem koristi se za „prijenos“ sreće mladenaca budućim generacijama.

7. Šipak
Datira još iz doba Afrodite, božice koja je afrodizijaku dala ime. Prema grčkoj legendi, upravo je Afrodita zasadila šipak na na otoku Kypros. Otvaranje šipka otkriva mnoštvo sjemena, a crvena je boja povezana s krvlju djevica - a ona opet s konzumacijom braka.

6. Žabe
Svima je poznato da kemikalije koje izlučuju krastače izazivaju halucinacije, a neka tumačenja kažu da imaju i afrodizijska svojstva. Tradicionalna kineska medicina je iz tih toksina proizvela lijek koji smanjuje otekline, ali stimulira tijelo na način da produžava trajanje seksa. No, kada je nepravilno pripremljen - postaje smrtonosan.

5. Rog nosoroga
Početkom 20. stoljeća, svjetska populacija nosoroga bila je oko pola milijuna. Do početka 21. stoljeća, taj broj je pao na par tisuća, a svakim se danom bliži potpunom istrebljenju. Krivolovci su dobrim dijelom potaknuti tvrdnjom da je rog nosoroga snažan afrodizijak.
Koristi se u kineskoj medicini za razne svrhe - rastjerivanje noćnih mora i zlih duhova, olakšavanje boli od artritisa, liječenje prehlade i groznice, pa čak i kao protuotrov za zmijske ugrize.

4. Čokolada
Čokolade dominiraju policama trgovina oko Valentinova, jer se snmatra da su njihova afrodizijska svojstva stvarna. Neka istraživanja sugeriraju da je količina tvari zbog koje bi se osjećali dobro toliko male, da to ustvari ne drži vodu. No, ipak činjenica je da je čokolada na vrhu svakog popisa afrodizijaka, možda zbog same poruke?

3 Salata - Anti – afrodizijak
Ako želite uspješnu noć u krevetu - držite usta podalje od salate. U drevnoj Grčkoj kada je supruga mužu poslužila salatu, bio je to jasan znak - većeras ništa od akcije. Postoje razne priče iz grčke mitologije vezane uz salatu, ali sve se svode na jedno - ili salata, ili seks!

2. Med i medica
Evo odakle naziv medeni mjesec - medica (medovača) je alkoholno piće od meda za koje se dugo mislilo da povećava libido. Potječe iz drevne Perzije, kada su parovi provodili 30 dana nakon vjenčanja pijući medicu svake večeri. Zvali su ga "mjesec meda", a kasnije je preimenovan u medeni mjesec. Novija tumačenja kažu da nas med čini zaljubljivijima jer sadrži značajne količine vitamina B, proteina i dušikovih oksida koji pomažu reproduktivnom sustavu.

1. Češnjak
Možda vam se češnjak zbog jakog mirisa i ne čini kao idealan izbor, ali njegova je povijest kao afrodizijaka jako duga. U Talmudu piše da češnjak treba jesti petkom, jer je petak tradicionalno dan u kojem se ispunjavaju bračne dužnosti u krevetu. Češnjak ima nekoliko svojstava koji pomažu u seksualnim odnosima. Daje topli osjećaj cijelom tijelu, potiskuje glad, i (daleko najromantičnije) ubija parazite u tijelu. Neki spisi također kažu da pomaže kod ljubomornih ispada... Ha, čujte, možete probati, iako...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju