Kod pripreme svinjskog mesa treba uzeti u obzir razlike u sastavu, hranjivoj, kaloričnoj i kulinarskoj vrijednosti pojedinih dijelova i prema tome odrediti najbolji način pripreme i upotrebe. No, deblja li svinjetina doista toliko puno kao što nam prvo pada na pamet?

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave?

Dijelovi s najmanje vidljive masti su i najmanje kalorični. Prilagođenom pripremom, kao što je grill ili kuhanje, postiže se odličan okus, daje osjećaj sitosti, a sve to uz male količine dodane masti. Lagano pržena svinjetina sadrži puno bjelančevina, a malo masnoća i ugljikohidrata. Uz dodatak malo povrća, pripremili ste savršen obrok.

Kako - pogledajte u videu!