WOW je udruga duhom i ne samo duhom mladih žena koja za misiju ima probati sva dobra vina i finu spizu svijeta. Dobro, ne sad baš svu, i ne baš u svakom kutku Planeta, ali gledajući njihove fotografije i osvrte na Facebooku - cure stvarno znaju što valja. Za početak nove restoranske godine (tako smo mi to nazvali), pozvale su odabrane novinare (ne, nisu me primile u članstvo, unatoč godinama pisanja u Cosmopolitanu i Stilistu, hvala curke), i upoznale nas s osobljem restorana na uglu Petrinjske i Amruševe ulice, doslovno na minutu od Jelačić placa.

Uz pozdravni govor dočekali smo goveđi carpaccio i carpaccio od tune. Ajme. Iako više volim obrađenu od sirove hrane, nekad se volim prepustiti vrsnim majstorima da me iznenade. Robert Slogar, odjeven poput norveških reprezentativaca u curlingu, šaren, nasmijan i pozitivno lud – u tome je uspio. Marinada i dim miješali su se dok je nepce upijalo sirovo riblje i goveđe meso, a ja se zamišljao kako vičem na Petka da donese još koji ohlađeni kokos. Mrak.

Mala Nevina St. Hills 2012. (kupaža malvazije i chardonnaya ) točila se u potocima uz jelo, dok smo njenu ružičastu seku, Rosé St. Hills 2013., pijuckali kao aperitiv. Nekima prebarikirana, Mala Nevina je meni, kao starom ljubitelju sladoleda od vanilije, sjela – izvrsno. Rižoto od lavande i pačji filet bilo je prvo glavno jelo, a unatoč mirisu ormara kad se vratiš s godišnjeg, kada se proba, lavanda je skroz dobar pokus.

Kao i u rakiji! Kotlet mladog janjeta na carpacciu od patlidžana s crumbleom od graška trebao je biti play of the day, ali je vrhunsko meki lambchop za nijansu izgubio boj pred desertom, sladoledom od sojinog mlijeka s bosiljkom i keksima. Lahor ledeno slatke svježine, kao da se spuštate sanjkama s Himalaja s friškom kaogumom u ustima. Predivnoća!

I zato, ako ste u centru grada i imate želju za otmjenom i finom klopom, ugodnim ambijentom, i vrhunskim vinima, Restoran & bar TIME pod vodstvom gospodina Davora Djačića u Petrinjskoj 7 - idealno je mjesto za to. Za početak posjetite neke gastro evente poput Tjedna izraelske kuhinje, koji se u restoranu Time održava od 12. do 17. svibnja. Hvala WOW na preporuci, i dubok naklon Robertu Slogaru, vidimo se uskoro!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju