Gotovo sve što je najbolje u hrvatskoj gastronomiji u određenom se obliku pojavljuje u Okrugljaku, vrhunskom restoranu koji je ujedno i neizostavni dio kulture grada Zagreba.

Na gastronomskom i tradicijskom meniju grada Zagreba Okrugljak je svakako ime koje gotovo cijelo stoljeće podjednako iznenađuje Zagrepčane i njihove goste svojom vrhunskom ponudom i visokim standardima, ali i zbog kulturoloških i socioloških aspekata koji se vežu uz ovaj restoran sa stogodišnjom tradicijom. Mjesto obojeno zelenilom brežuljaka čiju tišinu remeti žubor potoka, Zagrepčani su imali priliku upoznati prije 100 godina kad i započinje priča o Okrugljaku. Omiljeno izletište potpuno je preuređeno u svibnju 1971. godine.

Interijerom dominira autohtoni, šestinski stil s, nažalost, pomalo zaboravljenim motivima. Kako motivi i ljudi koji čine povijest ovog prekrasnog mjesta ne bi ostali zaboravljeni postavljena je izložba fotografija koje su obilježile bogatu povijest Okrugljaka.

Urednica kuharice Danijela Gajski oko sebe je okupila tim profesionalaca koji su ove gastro stranice učinili idealnim štivom za sve ljubitelje dobre hrane. Za fotografiju je bila zadužena Berislava Picek, stilistica za hranu bila je Danijela Kovačević dok je dizajn i pripremu odradila Anja Bauer Minakra iz agencije Brandoctor.

(Danijela Gajski)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju