Domaća pileća juha neslužbeni je lijek za prehladu i omiljeni izbor mnogima kada se temperatura spusti u termometru na kraju godine.

Dobro poznate okuse pileće juhe oplemenite dodatnim antiupalnim sastojcima poput đumbira i češnjaka te zgusnite zasitnim i krepkim batatom kako biste dobili ukusno zimsko varivo.

Varivo od piletine i slatkog krumpira popularno je jelo u Africi. Najčešće se poslužuje uz nešto kuhane riže, ali možete i uz krišku domaćeg kruha.

Sastojci - Varivo od piletine i slatkog krumpira

  • 1,25 l povrtnog temeljca
  • 900 g pilećeg zabatka bez kostiju
  • 700 g batata
  • 4-5 češnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 2 stapke celera
  • 1-2 rajčice
  • 2 čajne žličice dimljene paprike u prahu
  • 1 luk
  • 1 čajna žlica nasjeckanog đumbira
  • svježi peršin po želji
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje po želji

Priprema - Varivo od piletine i slatkog krumpira

  1. U tavi zagrijte malo ulja pa na njemu prepirjajte nasjeckani luk, mrkve i celer. Pirjajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
  2. U sjeckalici povrća usitnite i pomiješajte očišćene rajčice, češnjak, peršin i đumbir. Posolite i popaprite smjesu po želji te dodajte dimljenu papriku u prahu.
  3. Stavite smjesu u lonac zajedno i sve zajedno podlijte povrtnim temeljcem. Pustite da tekućina zavrije.
  4. Dodajte nasjeckani pileći zabatak i oguljeni narezani slatki krumpir. Kuhajte sve zajedno oko 20 do 30 minuta, odnosno dok meso ne bude kuhano do kraja, a krumpir ne omekša.
  5. Poslužite varivo toplo s kriškom domaćeg kruha. Dobar tek!

Poznati chef savjetuje: Najjednostavniji način za trančiranje cijelog pileta kako trančirati pile - 5 kako trančirati pile - 4 kako trančirati pile - 3 +1 kako trančirati pile - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju