Galerija kako trančirati pile - 5 1 kako trančirati pile - 4 1 kako trančirati pile - 3 1 kako trančirati pile - 2 1

U trendu Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom Tuzla - 2 Panonika Slana jezera: Omiljeno "morsko" kupalište u koje Slavonci dolaze zbog niskih cijena i dobre zabave

Uvijek je povoljnije kupiti pile u komadu nego već zapakirane dijelove tog nježnog mesa. Što je komad piletine obrađeniji, ima manje kostiju i muke za obradu, to ćete namirnicu platiti više. Zato je najbolje, pogotovo ako nađete domaće, kupiti cijelo pile i istrančirati ga za nekoliko obroka i recepata koje ćete pripremiti.

Naravno, uvijek pile možete cijelo ispeći, ali kada su vam potrebne manje količine, ovo su trikovi profesinalaca koji će vam dobro doći u kuhinji. Chef Mario Mihelj u videu objašnjava kako najjednostavnije istrančirati pile i iskoristiti baš svaki dio. Primjerice, prsa iskoristite za pohanje, batke za kratko brzinsko pečenje, krilca za juhu, a hrbat za temeljac.

Kako trančirati pile?

Mario Mihelj savjetuje da pratite samo zglobove pileta jer ćete tako najlakše znati gdje zarezati. Krenite od krila. Uzmite krilo, lagano zarežite i okrenite zglob. Taj će se komad mesa gotovo sam pobrinuti da zarežete gdje treba. Nakon toga pile okrenite na drugu stranu i počnite s odvajanjem batka i zabatka. Raširite batak i zabatak i uz donji dio prsa zarežite skroz do zgloba. Rukom izvadite zglob prema van da vidite gdje je potrebno zarezati.

Nakon što ste odvojili batke i zabatke, odvojite gornji dio prsa te krenite skroz do vrata, gdje ćete sve rukom razdvojiti. Kada ste odvojili prsa, potrebno je pratiti kost koja se nalazi na sredini i nježno odvojiti oba komada. Pogledajte u videu kako to Mario Mihelj radi, a ako trebate još savjeta, kliknite na našu Školu kuhanja i doznajte i druge tajne profesionalaca.