Bilo da tek otkrivate svijet vinskih sorti, tanina i kiselina ili se želite dodatno educirati i bolje shvatiti ono što pijete, bacite pogled na Vinsku karantenu Siniše Lasana, jednog od najcjenjenijih sommeliera u Hrvatskoj, koja neumorno skuplja nove obožavatelje.

Osim što možete naučiti kako se pravilno kuša vino i pustiti u uho vinsku terminologiju, lako ćete i nadograditi stečeno znanje o hrvatskim autohtonim sortama i sjajnim vinarima. Vinsku karantenu prate i oni koji traže nove ideje za kušanje kod kuće, sljubljivanje s hranom ili pak pijuckanje uz jelo.

Vina Kolar iz Baranje, Dvanajščak-Kozol iz Međimurja, Prović iz Opuzena te Krauthaker iz Kutjeva samo su neka koja su se našla u čašama i pod povećalom vinskog stručnjaka. Osim virtualne šetnje vinima iz cijele Hrvatske, uživo možete pratiti Lasanova predavanja o orange vinima ili rose pjenušcima tradicionalne metode, a nove se teme žedno iščekuju.

Tko želi znati više, može mu poslati pitanja u inboks, pa čak i osvojiti nagradu za točan odgovor na postavljene mozgalice.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju