Prije koronavirusa nona Nerina iz predgrađa Rima držala je tečajeve izrade domaće tjestenine turistima koji su iz Italije kući htjeli ponijeti nova znanja i neizbrisive uspomene.

Kako bi nastavila činiti ono što zna najbolje, nona je nastavila kuhati, a nove učenike za svoje radionice pronalazi na internetu. Svoje obiteljske recepte prenosi na predavanjima koja se odvijaju uživo, a njezini fettuccini i cannelloni obilaze svijet okusima i mirisima.

Bakinoj popularnosti pridonose i objave iz stranih medija zahvaljujući kojima sve više zaljubljenika u talijansku kuhinju traži svoje mjesto na njezinim radionicama koje se mogu pratiti tijekom subote i nedjelje, a traju dva sata. Prije tečaja svaki polaznik dobiva popis namirnica za kupnju, a kako kaže nona, većinu sastojaka imamo kod kuće. 

Pri tome joj pomaže praunuka Chiara, koja također neumorno prenosi bakino znanje na vlastitim online radionicama srijedom, četvrtkom i petkom. Satovi se naplaćuju oko 350 kuna po osobi, a mjesta koja su ograničena rezervirana su tjednima unaprijed. Tko zna, možda i kakva hrvatska baka uz pomoć obitelji otkrije online kuhanje i očara svijet tačkrlama, šurlicama ili makaronima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju