Postupak za pripremu ovoga složenca vrlo je jednostavan, ali traje. Najteži dio? Čekanje da se jaja ispeku do kraju u pećnici.

Sastojci:

400 grama kruha
400 grama kobasica po želji
250 grama svježeg špinata
120 ml mlijeka
100 grama topivog sira
12 jaja
1 luk
malo maslinova ulja
sol i papar po želji

Tortilje Hrana i piće Taman za vikend: Tortilje s jajima i puno sira na francuski način

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Narežite kruh na kocke otprilike iste veličine te ih pokapajte s nešto maslinova ulja. Stavite ih u pećnicu na desetak minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu koricu. Izvadite ih iz pećnice i stavite sa strane da se ohlade.

3. U loncu prepirjajte luk nasjeckan na komadiće i narezane kobasice. Pirjajte sve zajedno oko desetak minuta.

3. Maknite lonac s vatre, ubacite špinat i miješajte dok ne povene.

4. U posebnoj zdjeli istucite jaja, mlijeko, malo soli i papra.

Pečeni oblaci Hrana i piće Pečeni "oblaci": Doručak od dva sastojka koji je postao totalni hit

5. U smjesu s jajima dodajte hrskavi kruh i kobasice, te sve dobro promiješajte. Prebacite smjesu u posudu za pečenje. 

6. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta, odnosno dok jaja ne budu pečena do kraja.

7. Pred kraj pečenja pospite naribani sir po vrhu složenca i pustite da se zapeče.

8. Poslužite uz salatu po želji. Dobar tek!

Kultni "talijanski kroasan": Recept za slasticu koja predstavlja lisnato tijesto u najboljem izdanju Sfogliatelle - 1 Sfogliatelle - 4 Sfogliatelle - 5 +1 Sfogliatelle - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju