Michelinov chef, Francuz Nicolas Abello iz restorana L'Appart u New Yorku inspiraciju vuče iz klasičnih francuskih recepata kojima daje moderan štih. Jedno od njegovih omiljenih jela koje može poslužiti za doručak vikendom ili kakvo druženje s prijateljima je francuska quesadilla – tortilja za ljubitelje sira. Za pripremu ne treba više od 20 minuta.

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Korčula - 10 Kao brod od kamena Pogledajte nevjerojatne prizore Korčule: Grad kontrasta, između mora i povijesti

Sve što trebate je pripremiti jaja, mladi luk, maslac, mlijeko ili vrhnje, tortilju i dovoljno sira koji će se lijepo rastopiti.

„Tajna slasti je u jajima. Najprije rastopite maslac na tavi pa dodajte sjeckani luk. Prije nego luk potamni ulijte mješavinu jaja, soli i papra s malo vrhnja ili mlijeka pa pecite na jakoj vatri neprestano miješajući“, kaže chef.

Za jaja će vam trebati najviše tri minute, a zatim ih prebacite u posebnu posudu. U velikoj tavi zagrijte tortilju i okrenite je. Zatim dodajte velikodušnu količinu naribanog sira i jaja pa preklopite tortilju i nastavite je peći oko minutu do dvije na slabijoj vatri. Poslužite s omiljenim umakom ili povrćem poput rajčice i paprike.

U tortilju, osim jaja i sira možete dodati i na kockicu narezanu pečenu piletinu ili šunku, kukuruz, grah ili sjeckane ljute papričice.

Pogledajte kako izgleda restoran chefa Stipe iz MasterChefa Il Ponte - 1 Il Ponte - 2 Il Ponte - 10 +30 Il Ponte - 4