Vučenoj je svinjetini teško odoljeti, a vrlo se lako priprema i kod kuće, u pećnici na niskoj temperaturi. Pečenje traje dugo, ali – vrijedi čekanja.
Kako bi vučena svinjetina bila još mekanija, kuhari otkrivaju jednostavan trik: dodajte malo octa. On će obogatiti okus svinjetine, ali će pomoći da se denaturira sva masnoća, odnosno, pojednostavljeno rečeno – da se razgradi sve žilavo tkivo.
Dalje je sve do vašeg osobnog ukusa. Vučenu svinjetinu možete začiniti raznim zaslađivačima, zaljutiti pahuljicama čilija ili obogatiti paprikom, majčinom dušicom, češnjakom ili senfom.
Možete isporobati i "talijanski recept" i dodati limunovu koricu i sok, sjemenke komorača i ružmarin.
Kada pečete vučenu svinjetinu s octom, uz nju poslužite suho crno vino poput crnog pinota koje će odlično izbalansirati okuse i dati novu dimenziju čitavome jelu.
Recepte za vučenu svinjetunu naći ćete ispod teksta.
Teatar okusa na Prokurativama: Restoran u koji Splićani idu na vrhunske steakove i pizze