Vučenoj je svinjetini teško odoljeti, a vrlo se lako priprema i kod kuće, u pećnici na niskoj temperaturi. Pečenje traje dugo, ali – vrijedi čekanja.

Kako bi vučena svinjetina bila još mekanija, kuhari otkrivaju jednostavan trik: dodajte malo octa. On će obogatiti okus svinjetine, ali će pomoći da se denaturira sva masnoća, odnosno, pojednostavljeno rečeno – da se razgradi sve žilavo tkivo.

Dalje je sve do vašeg osobnog ukusa. Vučenu svinjetinu možete začiniti raznim zaslađivačima, zaljutiti pahuljicama čilija ili obogatiti paprikom, majčinom dušicom, češnjakom ili senfom.

Možete isporobati i "talijanski recept" i dodati limunovu koricu i sok, sjemenke komorača i ružmarin.

Kada pečete vučenu svinjetinu s octom, uz nju poslužite suho crno vino poput crnog pinota koje će odlično izbalansirati okuse i dati novu dimenziju čitavome jelu.

Recepte za vučenu svinjetunu naći ćete ispod teksta.

Pulled pork Hrana i piće Sporo pečeno meso koje se topi u ustima: Fantastična svinjetina idealna za druženje s ekipom

Carnitas - 2 Hrana i piće Savršenstvo okusa! Recept za sočnu svinjetinu koju Meksikanci obožavaju u tortiljama, sendvičima, salatama...

Vučena svinjetina Hrana i piće Samo 3 sastojka! Recept za prefinu vučenu svinjetinu koja će biti zvijezda svakog sendviča

Teatar okusa na Prokurativama: Restoran u koji Splićani idu na vrhunske steakove i pizze Bajamonti - 12 Bajamonti - 13 Bajamonti - 11 +9 Bajamonti - 10