Ostanak u kući zbog pandemije koronavirusa nadahnuo je mnoge kuharske amatere u osmišljavanju gastro hitova koji su vladali društvenim mrežama u prošloj godini.

Od tučene instant (Dolgona) kave, preko mini palačinki do najlakšeg načina za pripremu slastica poput creme bruleea – izbora je bilo napretek.

Karantena je mnogima donijela i najlakši način za slaganje tortilje u slastan trokut koji se može napuniti raznovrsnim namirnicama te tako riješiti ostataka iz hladnjaka.

Uz pomoć ove metode zamatanja tortilje vrlo lako može se napraviti primjerice mini pizza, ali i slatke kombinacije sendviča.

U trendu Kadulja - 1 Kadulja ili žalfija Više od začina: Čudesna mediteranska "biljka koja liječi sve" Tušt ili portulak - 6 Tušt ili portulak A trebali bismo je (često) jesti: Superhrana koju gazimo, čupamo i bacamo Playa de Gulpiyuri - 2 Najmanja na svijetu Čudo prirode: Predivna pješčana plaža na 100 metara od mora

Postupak:

1. Tortilju stavite na ravnu površinu.

2. Nožem zarežite ravno od sredine do kraja tortilje. Na ovaj način podijelili ste tortilju na četiri trokuta koji sada možete ispuniti namirnicama po želji.

3. U svaki trokut dodajte po jednu namirnicu: npr. kečap, sir, šunku i pirjane gljive.

4. Pažljivo preklapajte dio po dio dok ne dobijete završni trokut.

5. Tostirajte trokut nakratko na gril tavi, pa poslužite sa salatom po želji. Dobar tek!

Savjet plus:

Na ovaj način možete pripremiti raznovrsne kombinacije okusa – od stvari koje biste inače stavili u avokado tost do klasične kombinacije poput sendviča s maslacem i pkemezom.

Kako se možete poslužiti ovom metodom slaganja, otkrijte u YouTube videu.