Gordon Ramsay na svojem YouTube kanalu otkriva svoje male tajne za pripremu raznovrsne hrane. Otkrio je i recept za hrskavi krumpir koju obično poslužuje uz božičnu pečenku.

Riječ je o klasičnom receptu koji je obogaćen netipičnim začinima te je transformiran u ukusno jelo koje ćete htjeti jesti svaki dan, a pogotovo ako ste fan začinjene hrane.

Što trebate učiniti?

1. Oguljene krumpire narežite na četvrtine i stavite ih kuhati u hladnu, posoljenu vodu. Kada voda zavrije kuhajte ih osam minuta.

Ilustracija zapečenog krumpira s komoračem Hrana i piće Po receptu Jamieja Olivera: Tako dobar pečeni krumpir da vam uz njega ne treba ni meso

2. Ocijedite vodu, posolite i popaprite krumpire po želji.

3. Dodajte žličicu mljevene kurkume i čajnu žličicu čilija u pahuljicama te malo maslinova ulja.

4. Sve dobro pomiješajte i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta. Dobar tek!

Kako Gordon Ramsay priprema hrskave krumpire pogledajte u YouTube videu:

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju