Nekom će se činiti prilično neobičan, ali ovo je jedan od najpopularnijih pivskih recepata na svijetu, koji inače dolazi iz Sjeverne Amerike, a ujedno će nam dati najsočniju piletinu.
U još jednom videoreceptu serijala Master trikovi koje donosimo u suradnji s Podravkom, chef Lovro Smetiško pokazat će nam kako izvesti ovaj jednostavan i efektan recept, a uz pomoć Vegeta Grill marinade classic u kombinaciji s pivom dobit će fini dimljeni ''šmek'' koji će pečenu piletinu dovesti u neku novu dimenziju.
Uz ovu Vegeta Grill marinadu classic bez pojačivača okusa meso je dovoljno marinirati tek pola sata kako biste dobili savršeno sočno, mekano i začinjeno meso, u ovom slučaju piletinu koju je naš chef poslužio s domaćim kroketima, koji izgledaju jednaki kao vojnici. Hrskavi su izvana i mekani iznutra i toliko fini da umalo nisu doživjeli serviranje.
Master trikovi: Pile na limenci - 14 (Foto: Nova Studio)
RECEPT – PILE PEČENO NA PIVSKOJ LIMENCI UZ HRSKAVE KROKETE
Sastojci:
1 manje pile
1 Vegeta Grill marinada classic
500 g krumpira
1 limenka od pola litre piva
3 žumanjka
100 g maslaca
prstohvat Vegeta Maestro Muškatnog oraščića
Sol, papar po želji
1 piping vrećica
Master trikovi: Pile na limenci - 11 (Foto: Nova Studio)
Priprema:
1. Pile marinirajte s jednom Vegeta Grill marinadom classic i ostavite pola sata u hladnjaku, s ovom marinadom ne trebate dulje. Ostatak marinade stavite sa strane.
2. Dok čekate da pile bude gotovo, ogulite krumpir, izlijte pola piva iz limenke u čašu i stavite sa strane, a na limenku s ostalom polovicom piva stavite pile. Ostatak piva i drugu vrećicu marinade pomiješajte.
3. Krumpir stavite kuhati u posoljenoj vodi, a pile stavite peći u pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva na sat vremena te ga svako malo podlijevajte mješavinom marinade i piva.
Master trikovi: Pile na limenci - 6 (Foto: Nova Studio)
4. Skuhani krumpir propasirajte te ga pomiješajte sa žumanjkom i maslacem sobne temperature pa mu dodajte sol, papar i prstohvat muškatnog oraščića.
5. Nakon što sve pomiješate, stavite smjesu u piping vrećicu te je istišćite u obliku kuglica na papir za pečenje. U videu pogledajte trik kako napraviti savršene krokete od krumpira.
6. Nakon što izvadite pile, stavite peći krokete na 180 Celzijevih stupnjeva dok ne porumene.
7. Pile narežite na komade i poslužite uz savršene krokete – hrskave izvana, a mekane iznutra.
Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.