Tjedan započinjemo u nešto laganijem ritmu, uz jela s povrćem i bez previše nakuhavanja, da bismo bili spremni na gozbu koja nas čeka u nedjelju. Za blagdanskim stolom tradicionalno se uživa u pinci, ili sirnici, koja paše kao doručak, slatko poslije ručka ili jednostavan griz u prolazu kada se zaželite počastiti – a imamo recept i za nezaobilaznu šunku u kruhu za sve one koji bez nje ne mogu zamisliti Uskrs.

Ponedjeljak – Pečeni njoki s kobasicama i brokulom u jednom limu

Umjesto da ih skuhate, njoke ispecite zajedno s povrćem i kobasicama u pećnici. Ispečeni njoki hrskavi su izvana i mekani iznutra, a za dodatnu dozu slasti pobrinut će se parmezan. Imamo recept!

Utorak – Souffle omlet

Odvajanje žumanjaka od bjelanjaka uobičajen je proces u pripremi biskvita za kolače i torte. No jeste li pokušali na taj način napraviti omlet? Istučete li žumanjke i bjelanjke odvojeno prije nego što ih sljubite u jednu smjesu te ih ispečete na tavi, dobit ćete savršen omlet mekan poput oblaka. Nazivaju ga još i souffle omlet. Kliknite ovdje za recept.

Omlet - 2 Omlet - 2 (Foto: Shutterstock)

Srijeda – Piletina s grahom u tortilji

Burrito, tradicionalno meksičko jelo čiji su glavni elementi tortilja od pšeničnog brašna, bogati nadjev, koji uključuje meso, rižu, grah i puno svježeg povrća, uz fini preljev ili ljutkasti umak ustvari je brzo i jednostavno jelo. Ako imate nekoliko tortilja, kupovnih ili, još bolje, domaćih koje ste ispekli koji dan ranije, u njih možete ubaciti baš sve što vam padne pod ruku. Mi vam dajemo recept za nadjev od sočne piletine i gljiva, preliven finim umakom od jogurta.

Piletina u tortilji Piletina u tortilji (Foto: Getty Images)

Četvrtak – Kremasta tjestenina sa sirom i tikvicama

Donosimo vam recept za kremastu tjesteninu s tikvicama koja se priprema u jednom loncu, što znatno smanjuje vrijeme pripreme i količinu upotrijebljenog suđa. Tikvice se prvo naribaju, a potom preprže u loncu kako bismo ih termički obradili, ali i izvukli višak vode. Ne brinite, prvo će vam se činiti da imate jako puno tikvica, no slijedite li ovaj recept, shvatit ćete da imate savršenu količinu.

Kremasta tjestenina s tikvicama Kremasta tjestenina s tikvicama (Foto: Shutterstock)

Petak – Riblji štapići

Hrskavi izvana, iznutra sočni – domaći riblji štapići ne traže puno truda, a ni sastojaka. Možete ih pripremiti s bilo kojom bijelom ribom, ali dajte prednost onoj koja nema puno kosti, kao što je oslić. Prije pripreme strpljivo pregledajte ribu kako biste bili sigurni da ste je dobro očistili. Evo i recepta.

Riblji štapići Riblji štapići (Foto: Shutterstock)

Subota – Pinca

Teško je zamisliti proljeće i Uskrs bez slatke sirnice, koja idealno paše kao doručak, slatko poslije ručka ili jednostavan griz u prolazu kada se zaželite počastiti. Imamo sjajan recept koji morate isprobati.

Pinca Stjepana Vukadina Pinca Stjepana Vukadina (Foto: PR)

Nedjelja – Šunka u kruhu

Osterschinken ili uskrsna šunka u kruhu tradicionalno je blagdansko jelo koje se priprema u Njemačkoj, ali i većem dijelu Europe. Otkrijte kako je možete pripremiti i u vlastitom domu po ovom receptu.

Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

Hrana koju kuhari ne naručuju u restoranu: "Dva puta razmislite prije nego što naručite desert ili dnevnu juhu" Restoran - 3 Restoran - 2 Desert +3 Restoran