Hrskavi izvana, iznutra sočni – domaći riblji štapići ne traže ni puno truda, a ni sastojaka. Možete ih pripremiti s bilo kojom bijelom ribom, ali dajte prednost onoj koja nema puno kosti, kao što je primjerice oslić. Prije pripreme, strpljivo pregledajte ribu kako biste bili sigurni da ste je dobro očistili.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

Riblje štapiće možete ispržiti u tavi, ali i u pećnici. Odlučite li se za zdraviju varijantu s manje masnoće, obložite lim papirom za pečenje pa štapiće pecite 15 do 18 minuta na 180 stupnjeva Celzija. Riblje štapiće poslužite uz omiljeni umak na bazi rajčice ili vrhnja, pržene krumpiriće i salatu.

Riblji štapići Riblji štapići (Foto: Shutterstock)

Recept za riblje štapiće: 

  • 2 fileta bijele ribe (oslić)
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice papra
  • 1 jaje
  • 2 žlice masnijeg vrhnja
  • 30 g krušnih mrvica
  • 30 g brašna
  • ¼ žličice češnjaka u prahu
  • ¼ žličice mediteranske mješavine začina
  • ulje za prženje

Priprema ribljih štapića:

  1. Filete ribe očistite i narežite na komade širine 2 cm. Umutite jaje i vrhnje. U drugoj posudi pomiješajte krušne mrvice s češnjakom u prahu i mediteranskim začinima.
  2. Ribu pospite solju i paprom pa uvaljajte u tanjur s brašnom, zatim u smjesu od jaja i na kraju u krušne mrvice. Višak smjese otresite pa ponovite sa preostalom ribom i ispržite u tavi s puno vrućeg ulja. Pržite dok ne porumene pa okrenite na drugu stranu. Riblje štapiće izvadite na upijajući kuhinjski papir.

  Zanemarena namirnica u Hrvatskoj: Brzo se kuha, puna je proteina, a kilogram košta svega 5 eura Oljušteni mungo grah predstavlja i dobru zamjenu za jaja Od oljuštenog mungo graha možete napraviti i slane palačinke Mung dal ili oljušteni mungo grah dobar je izvor bjelančevina biljnog porijekla +0 Od oljuštenog mungo graha rade se i razna variva