Galerija Omlet - 4 0 Omlet - 3 0 Omlet - 1 0 Omlet 0

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Huangjuewan - 2 Najkompliciraniji na svijetu Petlja na pet razina: Suludi nadvožnjak na kojem, ako propustite svoj izlaz, možete ostati i čitav dan

Odvajanje žumanjaka od bjelanjaka uobičajen je proces u pripremi biskvita za kolače i torte. No jeste li pokušali na taj način napraviti omlet?

Istučete li žumanjke i bjelanjke odvojeno prije nego što ih sljubite u jednu namreškanu smjesu te ih ispečete na tavi, dobit ćete savršen omlet mekan poput oblaka. Nazivaju ga još i souffle omlet.

Tako ispečen omlet možete napraviti na slano, odnosno začiniti ga solju, paprom i drugim začinima, ili pak na slatko te ga začiniti šećerom u prahu, medom ili sličnim sladilom.

Jaja Hrana i piće Jeste li znali? Najčešća pogreška koju radimo dok razbijamo jaja

Sastojci za omlet:

  • 5 bjelanjaka
  • 3 žumanjka
  • 2 žlice maslaca
  • začini po želji

Priprema omleta:

  1. Razbijte pet jaja i odvojite bjelanjke od žumanjaka.
  2. Istucite mikserom bjelanjke u čvrst snijeg u jednoj posudi. U drugoj odvojite samo tri žumanjka (preostale sačuvajte za neki drugi recept) i pjenasto ih izmutite.
  3. Pažljivo umiješajte žumanjke u snijeg od bjelanjaka.
  4. Smjesu izlijte na zagrijanu tavu s neprianjajućim dnom i poklopite. Na umjerenoj temperaturi pecite 3 minute.
  5. Otklopite tavu, podignite špahtlom rubove omleta i ubacite maslac.
  6. Vratite poklopac i pecite još 3 minute.
  7. Začinite omlet začinima po želji te ga preklopite i prebacite na tanjur. Dobar tek!

Proklijani luk i češnjak: Jesu li štetni za zdravlje ili sigurni za jelo? Crveni luk Punjeni luk s mljevenim mesom Tost s karameliziranim lukom i rastopljenim sirom +1 Mladi luk