Ljeto miriše na more, sunce - i punjene paprike! A kako vam ne bi dosadile, najbolje je zaviriti u tuđi lonac i isprobati varijacije na temu. Osim omiljenih paprika, i tikvice se ljeti pripremaju na sve moguće načine. Em što ne traže dugotrajnu pripremu, em se sjajno kombiniraju s mljevenim mesom, najrazličitijim povrćem, sirom… Kako ne biste morali previše mozgati oko toga što ćete kuhati ovaj tjedan, donosimo sedam prijedloga koji su nam se osobito svidjeli.
Ponedjeljak – Punjene paprike
Galerija
Utorak – Hrskave tikvice
Pečene tikvice iz pećnice, ekstra hrskave i ekstra aromatične zahvaljujući krušnim mrvicama i parmezanu, zahtijevaju pripremu koja će vam oduzeti pune tri minute, a peku se 12 minuta. Ovdje je recept.
Srijeda – Krpice sa zeljem
Krpice sa zeljem odnosno tjestenina sa svježim kupusom jedno je od onih nostalgičnih jela koje smo jeli u djetinjstvu, ali kojemu se vraćamo i danas. Ne iziskuje mnogo kompliciranih sastojaka, a vrlo je ukusno. Imamo recept!
Četvrtak – Apšmalcane prokulice
Apšmalcane mahune popularan su zagrebački specijalitet - riječ je o zelenim mahunama koje se prvotno skuhaju u vodi, a potom preprže na nekoj vrsti masnoće s krušnim mrvicama. Ime su dobile prema njemačkoj riječ za masnoću – schmaltz. Po vrlo sličnom principu možete pripremiti i prokulice ili kelj pupčar. Umjesto na ulju ili maslacu krušne mrvice prepržite na masnoći od pečenog špeka, a potom ih sljubite s ovim povrćem. Ovdje kliknite za recept.
Petak - Punjene lignje
Znamo da ima pregršt recepata za punjene lignje jer lignje se mogu puniti različitim nadjevima, od riže i krumpira pa sve do pršuta, sira i špinata, uz obvezne sjeckane popržene krakove. Raznovrsnoj zbirci recepata dodajemo i ovaj za lignje na sicilijanski način, gdje se uz sjeckane krakove u nadjevu može naći i mekana sredina kruha te ribani parmezan, a sve se na kraju može fino zapeći u umaku od rajčica, ali i ne mora, taj se korak ostavlja vama na volju. Ovdje potražite recept.
Subota – Pile na soli
Za savršeno pečenje sasvim su dovoljna dva sastojka: domaća piletina i pokoja šaka soli, a dodate li tome kremasti pire i salatu – ručak je gotov bez previše kompliciranja. Ovdje je i recept.
Nedjelja – Banana bread
Recepti ne traže komplicirane sastojke, a osim zrelih banana možete dodati i omiljene orašaste plodove, kakao, mljeveni rogač, sjeckanu čokoladu ili suho voće. Ovdje je i recept.
Spas za nezrele ili bezokusne rajčice: 5 trikova pomoću kojih će biti slađe i sočnije