Za savršeno pečenje sasvim su dovoljna dva sastojka: domaća piletina i pokoja šaka soli, a dodate li tome kremasti pire i salatu – ručak je gotov bez previše kompliciranja.

Ulje, maslac ili mast također nisu potrebni za ovaj recept. Pečenjem na soli meso će ostati sočno, a kožica će biti fino hrskava. Nije potrebno okretati meso. 

Ako želite, u unutrašnjost pileta možete staviti kakvo začinsko bilje, naranču ili limun, ali i bez dodataka pečenje će biti slasno. 

Pile na soli - sastojci

  • 1 pile
  • 2-3 žlice soli

Pile na soli - priprema

  1. U lim za pečenje stavite hrpicu soli. Bit će dovoljne dvije do tri žlice.
  2. Pile obrišite papirnatim kuhinjskim ručnikom. Položite pile prsima na sol i pecite ga na 180 stupnjeva najmanje jedan sat.
  3. Ako je pile teže od kilograma, produljite vrijeme pečenja.

Mliječna baklava: Turski hit koji možete probati po fer cijeni u novoj slastičarnici na Kvatriću Moja Baklava - 5 Tomislav, Mario i Vjeran Moja Baklava - 3 +1 Moja Baklava - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju