Za savršeno pečenje sasvim su dovoljna dva sastojka: domaća piletina i pokoja šaka soli, a dodate li tome kremasti pire i salatu – ručak je gotov bez previše kompliciranja.
Ulje, maslac ili mast također nisu potrebni za ovaj recept. Pečenjem na soli meso će ostati sočno, a kožica će biti fino hrskava. Nije potrebno okretati meso.
Ako želite, u unutrašnjost pileta možete staviti kakvo začinsko bilje, naranču ili limun, ali i bez dodataka pečenje će biti slasno.
Pile na soli - sastojci
- 1 pile
- 2-3 žlice soli
Pile na soli - priprema
- U lim za pečenje stavite hrpicu soli. Bit će dovoljne dvije do tri žlice.
- Pile obrišite papirnatim kuhinjskim ručnikom. Položite pile prsima na sol i pecite ga na 180 stupnjeva najmanje jedan sat.
- Ako je pile teže od kilograma, produljite vrijeme pečenja.
Mliječna baklava: Turski hit koji možete probati po fer cijeni u novoj slastičarnici na Kvatriću +1