Iako je Ivana u finalu našeg serijala MasterChef to be, koji prati popularnu inačicu showa na Novoj TV i priprema kandidate na eventualnu prijavu na sljedeći MasterChef, iznenadila glavna namirnica s kojom nema puno iskustva, uspio je završiti jelo i njime očarati našeg chefa Darka Vlašića.

''Što se tiče Ivana i njegovog rada, smiren je, malo priča, a onda sve napravi u svom roku. Najbitnije je da imaš svoj fokus, da imaš dovoljno znanja. Tehniku s nožem je savladao, definitivno ima smisla za aranžiranje hrane'', rekao je Darko te istaknuo da je tijekom cijelog natjecanja najmanje problema imao upravo s Ivanom.

Samo riječi hvale za Ivana ima i Anja, koja se uz njega borila za pobjedu. ''Ivan zna što radi, čak vrlo ozbiljno djeluje. Kad radi, vidi se da je koncentriran i ne priča, što je super jer se fokusira na ono što radi i želi da mu to ispadne najbolje što može. Od prvog dana, čim sam ga vidjela, pa do toga kako kuha, kako radi, kako slaže tanjur, stvarno mi izgleda super'', priznala je Anja.

Ivanovo pobjedničko jelo Ivanovo pobjedničko jelo (Foto: Nova Studio)

Od sva tri jela koja je Ivan radio najzanimljiviji mu je bio prvi recept. ''Dobar komad mesa koji se mora dobro termički obraditi uz nekoliko tih trikova poput pirea od celera, ukiseljene mrkve. Što se tiče onog drugog recepta, prvi put sam radio tjesteninu na mašinu i to je najveće znanje, na kojem sam najzahvalniji, što sam naučio u ovom serijalu'', rekao je Ivan te nam obznanio da si je nakon tog snimanja kupio mašinu za izradu tjestenine.

S obzirom na njegovu zavidnu razinu znanja, pitali smo ga kada se prvi put upustio u kuhanje, a on nam je priznao da interes za kuhanje ima odmalena: ''Volio sam visjeti u kuhinji s mamom i bakom, tako da sam malo po malo od njih ubirao kako se što radi i sa svakim novim jelom dodavao malo svoga. Tako sam gradio neko iskustvo i znanje.''

Upravo je Ivanova razina kreativnosti u kuhinji očarala i njegovu protukandidatkinju Anju. ''Ivan kad napravi jelo i kad ga stavi na tanjur, radi to s guštom i pazi da sve lijepo izgleda, stvarno ima smisla za to. Djeluje kreativno i danas je napravio krumpir na način na koji ja to prije nisam vidjela. Jednostavno, a opet upečatljivo i zanimljivo'', kazala je Anja te dodala: ''Vidi se da to čovjek radi s guštom i baš mi je drago zbog njega. Stvarno je zasluženo pobijedio.''

Finalisti online serijala Masterchef to be Finalisti online serijala Masterchef to be (Foto: Nova Studio)

''Kraljevski kušač'' koji svakodnevno uživa u Ivanovoj kuhinji je njegova djevojka, s kojom živi u Zagrebu, kamo se preselio iz rodnog Karlobaga radi studija. Danas kao kemijski inženjer kaže kako ga najviše opušta ''kemijanje'' u kuhinji, što se može primijetiti i na njegovu profilu na Instagramu.

U daljnjem ''kemijanju'' svakako će mu pomoći i Konzumov poklon-bon od 1000 kuna, koji je osvojio kao pobjednik serijala MasterChef to be. Kuhanjem će se sigurno nastaviti baviti, ali kako nam kaže, u svojoj kuhinji: ''Kad radiš u kućnoj atmosferi za ljude koje voliš, to je za mene, to mi se više sviđa.''

Ipak, chef Darko ga ohrabruje da se okuša i u nešto ozbiljnijem izazovu. ''Želio bih da se Ivan prijavi na MasterChef, nema što za izgubiti. Vidi se da to voli, to je ljubav i želim da samo nastavi tako.'' Tek ćemo vidjeti što će Ivan odlučiti, no odvaži li se pokušati, mi mu želimo svu sreću.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Konzum po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju