• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #masterchef

MasterChef to be: Simpatični Kiki ispao je iz konkurencije iako mu je meso bilo najmekanije

Naši kandidati susreli su se s novim izazovima, od izrade tjestenine, domaće šalše do pečenja bifteka. Tko je ''isplivao'' kao najbolji, a tko je puno zujao, a malo meda dao, pogledajte u videu.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 1.12.2021 13:49 komentari
viber Created with Sketch.
Video nije dostupan

Galerija MasterChef to be: Polufinale - domaća špašta sa šalšom i biftekom 4 Anjina izvedba jela chefa Darka 4 Ivanov tanjur 4 Kristijan Oriold, Anja Jordanić i Ivan Zuanović kuhali su još jedan recept chefa Darka 4

U trendu Gulaš Jednostavno, a preukusno Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa Vrata Bilogore Vrata Bilogore Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak" Kolač od mrkve Jednostavno Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja

U novoj epizodi našeg online serijala, koji prati popularnu inačicu showa na Novoj TV i priprema kandidate na eventualnu prijavu na sljedeći MasterChef, Kristijan Oriold, Anja Jordanić i Ivan Zuanović kuhali su još jedan recept chefa Darka – domaću tjesteninu sa šalšom i biftekom. Naizgled jednostavno jelo chef Darko odabrao je zbog raznih tehnika s kojima se kandidati možda nisu susreli, a lako bi se njima mogli koristiti u svakodnevnom kuhanju.

Nekima je ovo bila prilika da prvi put zamijese svoju tjesteninu ili naprave domaću šalšu, a svi su se prvi put susreli s mašinom za izradu tjestenine. Imali su sat vremena za pripremu jela, a svoje znanje i pomoć chef Darko nesebično je dijelio tijekom njihova kuhanja kako bi kandidati, osim novog, stresnog iskustva, nešto i naučili.

Kristijan Oriold, Anja Jordanić i Ivan Zuanović kuhali su još jedan recept chefa Darka Kristijan Oriold, Anja Jordanić i Ivan Zuanović kuhali su još jedan recept chefa Darka (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Svaki kandidat na svojoj je jedinici dobio unaprijed pripremljenu Konzumovu košaricu sa svim potrebnim namirnicama, kuhinjskim uređajima i ostalim pomagalima te posuđem. Uz to, kandidati su dobili i recept s uputama i fotografijom jela.

Otkud krenuti, pitanje je koje se nameće i ovaj put, a prva prepreka, odvajanje žumanjka i bjelanjka, nekome baš ne polazi za rukom. Mašinica za tjesteninu kao glavna nepoznanica gotovo je sve kandidate najviše oduševila prilikom pripreme jela.

Nakon ovog izazova Kristijan nas je, nažalost, napustio, iako je chef Darko ocijenio njegov biftek kao najmekaniji. No nezačinjenost jela i pokoja greška u koracima na kraju su ga koštali sudjelovanja u showu.

Kikijev tanjur Kikijev tanjur (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Naš ''podizač atmosfere'', pozitivni nemir Kiki odlazi s utješnom nagradom, Konzumovim bonom od 500 kuna. Potrošit će ga, kaže, većinom na namirnice s kojima želi isprobati sve tehnike i recepte koje je naučio tijekom našeg druženja, a napomenuo je da neće sve potrošiti u jednom Konzumu.

Želite li se i vi okušati u spravljanju ovog finog jela chefa Darka, namirnice vas čekaju u Konzumu, a recept redak niže.

RECEPT - Domaća tjestenina sa šalšom i biftekom

MasterChef to be: Polufinale - domaća špašta sa šalšom i biftekom MasterChef to be: Polufinale - domaća špašta sa šalšom i biftekom (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Sastojci:

100 g bifteka

Pašta
200 g glatkog brašna
70 g cijelih jaja
40 g žumanjka

Domaća šalša
500 g pelata, sitno sjeckanih
1 mrkva (narežite na male kockice)
1 luk srednje veličine (sitno narežite)
3 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
1 korijen peršina (narežite na male kockice)
20 g lista peršina (sitno nasjeckajte)
2 prstohvata origana
2 prstohvata timijana
10 g soli
50 g šećera
papar (popapriti po želji)
250 g vode
maslinovo ulje

Anjin tanjur Anjin tanjur (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Šampinjoni

100 g smeđih šampinjona
papar
sol
suncokretovo ulje

1 komad mladog luka (narežite na trakice i stavite u vodu da odstoji)

Priprema:

1. Zamijesite paštu i prekrijte je prozirnom folijom te pustite da odstoji 10-ak minuta. Paštu zatim razvucite kroz mašinu za tjesteninu, pazite da bude glatka i razvucite je do veličine 5 na mašini pa provucite kroz nastavak za široke rezance.

Paštu kuhajte 15 minuta prije isteka vremena. Pazite da si odmah stavite posudu s vodom za kuhanje pašte, vodu posoliti.

2. Za pripremu šalše trebat će vam više vremena, pa počnite odmah s tim. Sve sastojke narežite pa pržite na maslinovu ulju i pazite da ne zagore. Zatim dodajte pelate i vodu pa popaprite, pošećerite i posolite, stavite na laganu vatru i kuhajte.

Ivanov tanjur Ivanov tanjur (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

3. Gljive narežite na jednake četvrtine pa ih stavite na zagrijanu tavu bez dodavanja ulja, popaprite i pustite da se fino zarumene, tek pred kraj dodajte ulje i posolite.

4. Narežite biftek na trakice. Stavite ih na zagrijanu tavu sa suncokretovim uljem, popaprite i posolite, biftek nemojte previše pržiti. Prebacite u manju posudu.

5. Završite jelo. U tavu dodajte šalšu, otprilike dvije kutljače. Kuhanu paštu dodajte u šalšu, dodajte biftek i gljive. Probajte je li sve začinjeno kako vam odgovara. Kada se sve sjedini, dodajte malu kocku maslaca i naribani parmezan. Prebacite paštu u tanjur i na vrh dodajte sjeckani mladi luk.

Ivanov tanjur Hrana i piće MasterChef to be: Kristijan, Anja i Ivan kuhaju po receptu chefa, njihove tehnike i (ne)poznavanje namirnica nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Namirnice za Kristijanov hot-dog Hrana i piće MasterChef to be: Tjestenina s gotovim pestom Kristijanova je specijalnost, a za nas je pripremio zanimljiv hot-dog

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Konzum po najvišim profesionalnim standardima.

  • #masterchef
  • #MasterChef to be
  • #mastercheftobe
  • #konzum
  • #darko vlašić
  • #kristijan oriold
  • #anja jordanić
  • #Ivan Zuanović
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
10 pogrešaka zbog kojih pečeni ili kuhani kesteni nisu dovoljno ukusni
Zlatni savjeti
10 pogrešaka zbog kojih pečeni ili kuhani kesteni nisu dovoljno ukusni
Kod Plitvičkih jezera: Topla kuća stvorena za bijeg od svega i uživanje u ličkoj tišini
Villa Velika
Kod Plitvičkih jezera: Topla kuća stvorena za bijeg od svega i uživanje u ličkoj tišini
Najbolja svjetska chefica u Hrvatskoj: Novi jelovnik Stare Škole zbog kojeg vrijedi krenuti u Istru
Ana Roš
Najbolja svjetska chefica u Hrvatskoj: Novi jelovnik Stare Škole zbog kojeg vrijedi krenuti u Istru
Putnička klasa: Priče iz Latinske Amerike
Martina Divić
Putnička klasa: Priče iz Latinske Amerike
Zadar u čaši: Vinski klub diWine poziva na radionice po prijateljskim cijenama
U Zagrebu
Zadar u čaši: Vinski klub diWine poziva na radionice po prijateljskim cijenama
Usporite i udahnite: Savršeni weekend getaway za sve koji vole prirodu, kulturu i dobar zalogaj
Pokrovitelj TZ Virovitičko-podravske županije
Usporite i udahnite: Savršeni weekend getaway za sve koji vole prirodu, kulturu i dobar zalogaj
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Jednostavno
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Impresivna okolica
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Vrata Bilogore
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Tjedni jelovnik brza jela od 13.10 do 19.10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 brzih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje već vjerojatno imate sve sastojke kod kuće
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Lako?
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Zagrebačka policija objavila detalje napada na starijeg muškarca na Trešnjevci
UŽAS NA TREŠNJEVCI
Policija objavila detalje: Muškarcu pozlilo, dvojac glumio da mu pomaže, a onda je uslijedio užas
Simbol ribe često se može vidjeti na automobilima
Jasna poruka
Ovaj simbol često se može vidjeti na automobilima: Znate li njegovo značenje?
Tragičan kraj potrage za Šimunom! Pronašli ga na stijenama
nestao prije devet dana
Tragičan kraj potrage za Šimunom! Pronašli ga na stijenama
show
Snaha Halida Bešlića Mahira se oglasila nakon njegovog sprovoda
"Jako nam nedostaješ"
Snaha Halida Bešlića oglasila se nakon dženaze, izazvala je mnogo reakcija
Evo što znače obilježja na lijesu Halida Bešlića
tradicija i poštovanje
Koja je simbolika obilježja na lijesu Halida Bešlića?
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
zdravlje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Veliko istraživanje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Autizam nije poremećaj? Evo sa čime ga povezuje novo istraživanje!
Novi uvid
Autizam nije poremećaj? Evo sa čime ga povezuje novo istraživanje!
zabava
Užasan parking inspirirao urnebesnu šalu koja je nasmijala domaću publiku
Presmiješno
Užasan parking inspirirao urnebesnu šalu koja je nasmijala domaću publiku
Morate vidjeti što piše na kamionu snimljenom kod Šibenika! Publika oduševljena
Urnebesno
Morate vidjeti što piše na kamionu snimljenom kod Šibenika! Publika oduševljena
Obračun iz životinjskog carstva postao hit, pogledajte samo tu lukavost
Wow!
Obračun iz životinjskog carstva postao hit, pogledajte samo tu lukavost
tech
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Novo istraživanje otkriva
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Kupujete na Temuu? Stručnjak objasnio kakvim se trikovima služe kako bi privukli kupce
Više od 30 trikova
Kupujete na Temuu? Stručnjak objasnio kakvim se trikovima služe kako bi privukli kupce
Tajna dugovječnosti: Otkriveni ključni igrači u usporavanju starenja
Je li na pomolu i lijek?
Tajna dugovječnosti: Otkriveni ključni igrači u usporavanju starenja
sport
Srbi oduševljeni Vatrenima: "Ovo je za nas potvrda da su nogometna krema, a za Hrvate - ništa posebno"
Evo o čemu se radi
Srbi o Vatrenima: "Ovo nam je potvrda da su nogometno plemstvo, a Hrvatima - ništa posebno"
Anna Silva o Viniciusu: "On je opsjednut seksom"
"SAMO O TOME GOVORI"
Djevojka o ponajboljem, ali i najomraženijem nogometašu svijeta: "On je opsjednut seksom"
Vodio Srbe protiv Andore i nakon jedne utakmice i on otišao s klupe reprezentacije
napravio svoje
Vodio Srbe protiv Andore i nakon jedne utakmice i on otišao s klupe reprezentacije
tv
MasterChef: Plavi odnijeli pobjedu, a Mario "oštro" rekao Antoniji: "Zaboravila si reći jednu stvar!"
SVAKA ČAST!
Plavi odnijeli pobjedu, a Mario "oštro" rekao Antoniji: "Zaboravila si reći jednu stvar!"
Kumovi: Želi se vratiti na nulu, ali hoće li ju sreća pomaziti?
KUMOVI
Kumovi: Želi se vratiti na nulu, ali hoće li ju sreća pomaziti?
U dobru i zlu: Očito je da ga je dobro namlatio, hoće li ju sada poslušati?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Očito je da ga je dobro namlatio, hoće li ju sada poslušati?
putovanja
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Vrata Bilogore
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Lako?
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
novac
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Nije zbog poreza
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Prehrambeni gigant ukida 16.000 radnih mjesta, novi šef traži smanjenje troškova
A prihodi rastu
Prehrambeni gigant ukida 16.000 radnih mjesta, novi šef traži smanjenje troškova
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
lifestyle
Zagreb špica: Street style izdanje koordiniranog para
ČISTA PETICA
Usklađeni, a svoji: Stilska lekcija efektnog para sa zagrebačke špice
Možete li progutati slinu tri puta zaredom?
PROBAJTE!
Možete li progutati slinu tri puta zaredom? Ovaj test otkriva više nego što mislite
Prednosti power walk načina šetnje
Moćan način hodanja
Jeste li čuli za "power walk"? Obična šetnja može postati pravi trening za trbuh i leđa
sve
Snaha Halida Bešlića Mahira se oglasila nakon njegovog sprovoda
"Jako nam nedostaješ"
Snaha Halida Bešlića oglasila se nakon dženaze, izazvala je mnogo reakcija
Evo što znače obilježja na lijesu Halida Bešlića
tradicija i poštovanje
Koja je simbolika obilježja na lijesu Halida Bešlića?
Srbi oduševljeni Vatrenima: "Ovo je za nas potvrda da su nogometna krema, a za Hrvate - ništa posebno"
Evo o čemu se radi
Srbi o Vatrenima: "Ovo nam je potvrda da su nogometno plemstvo, a Hrvatima - ništa posebno"
MasterChef to be: Ivan, Darko i Anja
KONZUM DONOSI

MasterChef to be: Iako su s ribom oboje bili na skliskom terenu, pala je ipak Anja

I ostalo ih je samo dvoje i to s namirnicom s kojom baš nisu na ti. Kako je izgledala borba posljednjih kandidata s glavnom namirnicom ribom i što je presudilo Anji pogledajte u finalu našeg serijala MasterChef to be. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close