• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #masterchef

MasterChef to be: Simpatični Kiki ispao je iz konkurencije iako mu je meso bilo najmekanije

Naši kandidati susreli su se s novim izazovima, od izrade tjestenine, domaće šalše do pečenja bifteka. Tko je ''isplivao'' kao najbolji, a tko je puno zujao, a malo meda dao, pogledajte u videu.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 1.12.2021 13:49 komentari
viber Created with Sketch.
Video nije dostupan

Galerija MasterChef to be: Polufinale - domaća špašta sa šalšom i biftekom 4 Anjina izvedba jela chefa Darka 4 Ivanov tanjur 4 Kristijan Oriold, Anja Jordanić i Ivan Zuanović kuhali su još jedan recept chefa Darka 4

U trendu Tortellini varivo Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna Novi kviz općeg znanja - 12 15 nasumičnih pitanja Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više K2 - 4 "Planina svih planina" Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške

U novoj epizodi našeg online serijala, koji prati popularnu inačicu showa na Novoj TV i priprema kandidate na eventualnu prijavu na sljedeći MasterChef, Kristijan Oriold, Anja Jordanić i Ivan Zuanović kuhali su još jedan recept chefa Darka – domaću tjesteninu sa šalšom i biftekom. Naizgled jednostavno jelo chef Darko odabrao je zbog raznih tehnika s kojima se kandidati možda nisu susreli, a lako bi se njima mogli koristiti u svakodnevnom kuhanju.

Nekima je ovo bila prilika da prvi put zamijese svoju tjesteninu ili naprave domaću šalšu, a svi su se prvi put susreli s mašinom za izradu tjestenine. Imali su sat vremena za pripremu jela, a svoje znanje i pomoć chef Darko nesebično je dijelio tijekom njihova kuhanja kako bi kandidati, osim novog, stresnog iskustva, nešto i naučili.

Kristijan Oriold, Anja Jordanić i Ivan Zuanović kuhali su još jedan recept chefa Darka Kristijan Oriold, Anja Jordanić i Ivan Zuanović kuhali su još jedan recept chefa Darka (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Svaki kandidat na svojoj je jedinici dobio unaprijed pripremljenu Konzumovu košaricu sa svim potrebnim namirnicama, kuhinjskim uređajima i ostalim pomagalima te posuđem. Uz to, kandidati su dobili i recept s uputama i fotografijom jela.

Otkud krenuti, pitanje je koje se nameće i ovaj put, a prva prepreka, odvajanje žumanjka i bjelanjka, nekome baš ne polazi za rukom. Mašinica za tjesteninu kao glavna nepoznanica gotovo je sve kandidate najviše oduševila prilikom pripreme jela.

Nakon ovog izazova Kristijan nas je, nažalost, napustio, iako je chef Darko ocijenio njegov biftek kao najmekaniji. No nezačinjenost jela i pokoja greška u koracima na kraju su ga koštali sudjelovanja u showu.

Kikijev tanjur Kikijev tanjur (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Naš ''podizač atmosfere'', pozitivni nemir Kiki odlazi s utješnom nagradom, Konzumovim bonom od 500 kuna. Potrošit će ga, kaže, većinom na namirnice s kojima želi isprobati sve tehnike i recepte koje je naučio tijekom našeg druženja, a napomenuo je da neće sve potrošiti u jednom Konzumu.

Želite li se i vi okušati u spravljanju ovog finog jela chefa Darka, namirnice vas čekaju u Konzumu, a recept redak niže.

RECEPT - Domaća tjestenina sa šalšom i biftekom

MasterChef to be: Polufinale - domaća špašta sa šalšom i biftekom MasterChef to be: Polufinale - domaća špašta sa šalšom i biftekom (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Sastojci:

100 g bifteka

Pašta
200 g glatkog brašna
70 g cijelih jaja
40 g žumanjka

Domaća šalša
500 g pelata, sitno sjeckanih
1 mrkva (narežite na male kockice)
1 luk srednje veličine (sitno narežite)
3 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
1 korijen peršina (narežite na male kockice)
20 g lista peršina (sitno nasjeckajte)
2 prstohvata origana
2 prstohvata timijana
10 g soli
50 g šećera
papar (popapriti po želji)
250 g vode
maslinovo ulje

Anjin tanjur Anjin tanjur (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Šampinjoni

100 g smeđih šampinjona
papar
sol
suncokretovo ulje

1 komad mladog luka (narežite na trakice i stavite u vodu da odstoji)

Priprema:

1. Zamijesite paštu i prekrijte je prozirnom folijom te pustite da odstoji 10-ak minuta. Paštu zatim razvucite kroz mašinu za tjesteninu, pazite da bude glatka i razvucite je do veličine 5 na mašini pa provucite kroz nastavak za široke rezance.

Paštu kuhajte 15 minuta prije isteka vremena. Pazite da si odmah stavite posudu s vodom za kuhanje pašte, vodu posoliti.

2. Za pripremu šalše trebat će vam više vremena, pa počnite odmah s tim. Sve sastojke narežite pa pržite na maslinovu ulju i pazite da ne zagore. Zatim dodajte pelate i vodu pa popaprite, pošećerite i posolite, stavite na laganu vatru i kuhajte.

Ivanov tanjur Ivanov tanjur (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

3. Gljive narežite na jednake četvrtine pa ih stavite na zagrijanu tavu bez dodavanja ulja, popaprite i pustite da se fino zarumene, tek pred kraj dodajte ulje i posolite.

4. Narežite biftek na trakice. Stavite ih na zagrijanu tavu sa suncokretovim uljem, popaprite i posolite, biftek nemojte previše pržiti. Prebacite u manju posudu.

5. Završite jelo. U tavu dodajte šalšu, otprilike dvije kutljače. Kuhanu paštu dodajte u šalšu, dodajte biftek i gljive. Probajte je li sve začinjeno kako vam odgovara. Kada se sve sjedini, dodajte malu kocku maslaca i naribani parmezan. Prebacite paštu u tanjur i na vrh dodajte sjeckani mladi luk.

Ivanov tanjur Hrana i piće MasterChef to be: Kristijan, Anja i Ivan kuhaju po receptu chefa, njihove tehnike i (ne)poznavanje namirnica nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Namirnice za Kristijanov hot-dog Hrana i piće MasterChef to be: Tjestenina s gotovim pestom Kristijanova je specijalnost, a za nas je pripremio zanimljiv hot-dog

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Konzum po najvišim profesionalnim standardima.

  • #masterchef
  • #MasterChef to be
  • #mastercheftobe
  • #konzum
  • #darko vlašić
  • #kristijan oriold
  • #anja jordanić
  • #Ivan Zuanović
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Složenac sa slatkim krumpirom recept
Slasno i slatko
Jelo od slatkog krumpira bez kojeg Amerikanci ne mogu provesti četvrti četvrtak u 11. mjesecu
Kako ljudi uspijevaju ovdje živjeti? Venecija Afrike, mjesto na kojem ne želite upasti u more
Tužna atrakcija
Kako ljudi uspijevaju ovdje živjeti? Venecija Afrike, mjesto na kojem ne želite upasti u more
Omlet u mikrovalnoj pećnici recept
Otkrio chef
Trik za pripremu ekstrakremastog omleta od samo tri sastojka u 60 sekundi
Čokoladni kolač recept
Savršenstvo bez mane
Ovako sočne čokoladne kolače još nismo probali! Biskvit je natopljen jednom, a prekriven drugom kremom
Pijani rezanci: Recept za tajladski klasik s piletinom u prefinom umaku
Pad Kee Mao
Pijani rezanci: Recept za tajladski klasik s piletinom u prefinom umaku
Ljubljana iz drugog kuta: Mjesta koja turisti (još) nisu otkrili
POKROVITELJ DINERS
Ljubljana iz drugog kuta: Mjesta koja turisti (još) nisu otkrili
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
"Planina svih planina"
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
Kremasto varivo s piletinom i njokima recept
U jednom loncu
Fino i lako se sprema: Pileće varivo s njokima pravi je izbor za studeni
Varivo od crvene leće i cvjetače recept
Recept na žlicu
Fino varivo s lećom i cvjetačom sjajan je izbor za ručak ili večeru, a bit će gotovo za 30-ak minuta
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Venezuela priprema gerilski odgovor u slučaju američkog napada
gerilski stil
Spremaju se za rat s jednom od najjačih vojski svijeta: "Na agresiju ćemo odgovoriti jedinstvom"
Austrijanci u velikim problemima, nedostaju im radnici tijekom zimske sezone
Alarmantno
Zemlja s mnogo hrvatskih radnika u problemima: Kritično nedostaje radne snage, a nude minimalnu plaću od 2200 eura
Policija u velikoj akciji: Uhićenja u dijelovima Hrvatske
Cure prvi detalji
Policija u velikoj akciji: Uhićenja u dijelovima Hrvatske
show
Chef Vukadin na snimanje MasterChefa došai u društvu sinčića
sinčić gabrijel
Isti tata! Chef Vukadin na snimanje MasterChefa doveo najslađeg gosta
Preminula je Sally Kirkland
tužna vijest
Preminula glumačka legenda koju pamtimo po kultnoj ulozi iz 80-ih godina
Ryanair se našalio na račun Modrićeva leta njihovom linijom
pohvalili se!
Let koji je postao hit! Ryanair se oglasio zbog Modrićeva putovanja, reakcije su urnebesne
zdravlje
Psiholozi tvrde: Ljudi koji vole pse i oni koji vole mačke potpuno su različiti tipovi osobnosti!
Jeste li “dog person” ili “cat person”?
Psiholozi tvrde: Ljudi koji vole pse i oni koji vole mačke potpuno su različiti tipovi osobnosti!
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
Važno!
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
zabava
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Kad vidite gdje su stavili kadu u ovoj kupaonici, bit ćete zahvalni na svojoj
Urnebesno
Kad vidite gdje su stavili kadu u ovoj kupaonici, bit ćete zahvalni na svojoj
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Zanimljivo
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
tech
Znanstvenici iznenađeni: Otkrili potpuno novu vrstu pčele, zbog jednog detalja dobila jezivo ime
Zastrašujući izgled
Znanstvenici iznenađeni: Otkrili potpuno novu vrstu pčele, zbog jednog detalja dobila jezivo ime
Već prva snimka opservatorija Vera C. Rubin zapanjila astronome i otkrila skrivenu tajnu jedne poznate galaksije
Tek je počeo s radom
Već prva snimka opservatorija Vera C. Rubin zapanjila astronome i otkrila skrivenu tajnu jedne poznate galaksije
Googleovi savjeti koje treba poslušati: Evo kako smanjiti potrošnju baterije na Androidu
Svaki se postotak računa
Googleovi savjeti koje treba poslušati: Evo kako smanjiti potrošnju baterije na Androidu
sport
Mladog nogometaša slučajno upucao vlastiti brat
tragedija
Mladog nogometaša slučajno upucao vlastiti brat
Velika pobjeda hrvatskog kluba: U dramatičnoj utakmici nokautirali Francuze!
Bravo!
Velika pobjeda hrvatskog kluba: U dramatičnoj utakmici nokautirali Francuze!
Otpao još jedan reprezentativac, Dalić pozvao igrača iz druge lige
mogući debitant
Otpao još jedan reprezentativac, Dalić pozvao igrača iz druge lige
tv
Kumovi: Ovo je možda zadnji razgovor oca i sina
KUMOVI
Ovo je možda zadnji razgovor oca i sina
MasterChef: 13 za Eliasa ipak nije sretan broj – zahtjevan desert koštao ga je mjesta u MasterChefu!
NAPUŠTA NATJECANJE
13 za Eliasa ipak nije sretan broj – zahtjevan desert koštao ga je mjesta u MasterChefu!
Skrivena sudbina: Sada jedino može odgovarati pred zakonom
SKRIVENA SUDBINA
Sada jedino može odgovarati pred zakonom
putovanja
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Kako ljudi uspijevaju ovdje živjeti? Venecija Afrike, mjesto na kojem ne želite upasti u more
Tužna atrakcija
Kako ljudi uspijevaju ovdje živjeti? Venecija Afrike, mjesto na kojem ne želite upasti u more
Čokoladni kolač recept
Savršenstvo bez mane
Ovako sočne čokoladne kolače još nismo probali! Biskvit je natopljen jednom, a prekriven drugom kremom
novac
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
Nova pravila
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
lifestyle
Ksenija Pajić u trapericama i bundi na zagrebačkoj špici 2025.
Ležerna i dotjerana
Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić nosi ih uz kratku bundu
Topli modeli gležnjača i niskih čizmi iz trgovina
Modeli za svaki dan
15 toplih gležnjača i niskih čizama s kojima ćete biti spremni i za minuse
Izabrale ste najzgodnijeg pjevača iz generacije naših mama i baka
Magnet za žene
Uvjerljiva pobjeda: Izabrale ste najzgodnijeg pjevača iz generacije naših mama i baka
sve
Chef Vukadin na snimanje MasterChefa došai u društvu sinčića
sinčić gabrijel
Isti tata! Chef Vukadin na snimanje MasterChefa doveo najslađeg gosta
Preminula je Sally Kirkland
tužna vijest
Preminula glumačka legenda koju pamtimo po kultnoj ulozi iz 80-ih godina
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
MasterChef to be: Ivan, Darko i Anja
KONZUM DONOSI

MasterChef to be: Iako su s ribom oboje bili na skliskom terenu, pala je ipak Anja

I ostalo ih je samo dvoje i to s namirnicom s kojom baš nisu na ti. Kako je izgledala borba posljednjih kandidata s glavnom namirnicom ribom i što je presudilo Anji pogledajte u finalu našeg serijala MasterChef to be. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close