• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kulinarski okršaj blogera

Tanjur dostojan finala: U sat vremena Darko Debić pripremio pečenu patku s povrćem, popečke od krumpira i pire od jabuka

Ne postoji kuharski izazov koji food bloger Darko Debić ne može izvršiti. Dokazao je to svojom patkom na austrijski način u finalu Kulinarskog okršaja blogera.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 17.11.2022 11:52 komentari
viber Created with Sketch.
Kulinarski okršaj blogera
Kulinarski okršaj blogera (Foto:Nova Studio)

Galerija Kulinarski okršaj blogera 0 Kulinarski okršaj blogera 0

U trendu Pipi e patati pipi e patati Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom Zapečena tjestenina s bundevom, kozjim sirom i slaninom Tješi i grije Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena "jesenska" tjestenina sa sirom i slaninom Zuppa Inglese Zuppa inglese Piškote, vanilija i čokolada: Recept za kremasti talijanski klasik koji ne izlazi iz mode

Finalisti su dobili zadatak prezentirati tanjur s namirnicama iznenađenja, ali u kategoriji koja nije njihova specijalnost. U prošlom nastavku serijala Kulinarski okršaj blogera mogli ste vidjeti kako se u tome snašao Darko Kontin, a u nastavku donosimo jelo koje je za finale osmislio Darko Debić.

Slika nije dostupna Hrana i piće Prigorski wannabe vegan: Darko Kontin u finalu Kulinarskog okršaja blogera pripremio trgance od bundeve s pestom od rikule

U Konzumovoj vrećici dočekale su ga namirnice koje je za njega odabrao chef Darko Vlašić – celer, češnjak, luk, mrkva, pačji batak, zelene jabuke, krumpiri. Od tih je namirnica Darko u sat vremena trebao napraviti svoje najbolje jelo.

''Patku inače radim tradicionalno, pečenu cijelu ili pačja prsa. Sam batak i zabatak rijetko'', kazao je Darko, koji je s nama podijelio trik uz koji patka svaki put ostane sočna: ''Patku sam prvo zapekao na tavi zajedno s povrćem. Tako sam joj zatvorio pore, ali istovremeno i otopio masnoću koja je ispod kože. Zbog toga nisam trebao dodavati dodatnu masnoću jer patka ima dovoljno masnoće u sebi koja daje i okus mesu. Zato obavezno sačuvajte masnoću od patke.''

Kulinarski okršaj blogera Kulinarski okršaj blogera (Foto: Nova Studio)

Dok se patka pekla, Darko se bacio na pripremu kartoffelpuffera, odnosno hrskavih popečaka od naribanog krumpira koje Austrijanci obožavaju. Kao dodatnu komponentu Darko je napravio i apfelmus, pire od jabuka, i pokazao kako on može biti idealan dodatak slanim jesenskim jelima.

''Darko je napravio jako dobro jelo, s dosta komponenata i tehnika. Iskoristio je najbolje od svih namirnica'', ocijenio je chef Darko Vlašić.

''Probala sam komponente koje su bile veganske, tehnički su savršene, jako je lijepo izgledalo na tanjuru. Majstor!'' rekla je blogerica Jelena Markota, čiji desert iz finala otkrivamo u sljedećem nastavku Kulinarskog okršaja blogera.

Osim mesa Darka Kontina oduševile su i ostale komponente: ''Napravio je odlično jelo s jako puno komponenata. Sviđaju mi se i njegove interpretacije krumpira na tanjuru.''

Hoće li ovo jelo biti Dovoljno da Darko Debić odnese pobjedu u Kulinarskom okršaju blogera i kakav će desert napraviti Jelena Markota u sat vremena, pratite u Kulinarskom okršaju blogera.

RECEPT - Patka na austrijski način

Sastojci:

pačji bataci
celer
češnjak
luk
mrkva Bio zone
zelena jabuka Konzum
krumpir
majčina dušica

Priprema:

Patku zapecite na vrućoj tavi s obje strane. Na tavu ne morate dodavati masnoću jer će patka pustiti svoju. Uz nju zapecite i korjenasto povrće, luk, češnjak, majčinu dušicu. Zatim sve skupa stavite peći u pećnicu na 200 °C.

Dok se patka peče, ogulite krumpir i naribajte ga na ribež pa začinite solju, paprom i majčinom dušicom pa ispecite na vrućem ulju u obliku popečka.

Od krumpira možete napraviti i hrskavi mini pomfrit.

Jabuke zapecite na tavi i završite u pećnici pa usitnite u multipraktiku i začinite.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Konzum po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #kulinarski okršaj blogera
  • #okrsajblofera
  • #darko debić
  • #konzum
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Gulaš od gljiva recept
Božanstveni okus
Recept za fantastičan gulaš od gljiva u kojem nećete ni primijetiti da nema mesa
Najveći capsule hotel na svijetu, Zedweel Capsule hotel London
Jamči savršen san
Hotelska "soba" u centru Londona može se unajmiti i za 35 eura, ali postoji jedan veliki ali
Najpoznatiji mlin na svijetu: Kultno pariško mjesto u kojem su se okupljali i nacistički vojnici
Na današnji dan
Najpoznatiji mlin na svijetu: Kultno pariško mjesto u kojem su se okupljali i nacistički vojnici
Akcija čišćenja i besplatan ručak: HPD Kapela poziva ljubitelje prirode u Park prirode Žumberak
Idemo?
Akcija čišćenja i besplatan ručak: HPD Kapela poziva ljubitelje prirode u Park prirode Žumberak
Najbolja sarm(av)a jede se kraj Bjelovara: Tajne slasti koje Romi velikodušno otkrivaju
Prva sarma festivala
Najbolja sarm(av)a jede se kraj Bjelovara: Tajne slasti koje Romi velikodušno otkrivaju
Sanja Cukon: Stratagliatta od najboljih komada mesa koju probajte napraviti baš uz ove tehnike
Pokrovitelj Pivac
Sanja Cukon: Stratagliatta od najboljih komada mesa koju probajte napraviti baš uz ove tehnike
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
pipi e patati
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
Bajkovita Baranja: Autentičan doživljaj nekog zabroravljenog - i toliko boljeg - života
Bolji život
Omiljeno seosko gospodarstvo u bajkovitoj Baranji: Mjesto na kojem ćete provesti nezaboravan vikend
Okrugle kućice kojima se turisti čude: Znate li zašto su kažuni ponos Istre?
Kuće bez arhitekta
Okrugle kućice kojima se turisti čude: Znate li zašto su kažuni ponos Istre?
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena tjestenina s bundevom, kozjim sirom i slaninom
Tješi i grije
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena "jesenska" tjestenina sa sirom i slaninom
Kolač s puno okusa i šarma: Recept za sočnu šarlotku od jabuka
Jednostavno
Kolač s puno okusa i šarma: Recept za sočnu šarlotku od jabuka
Focaccia od kiselog tijesta recept
Savršenstvo bez mane
Nije brzo, ni jednostavno, ali… Recept za talijansku pogaču koja je toliko fina da se jede bez ikakvih dodataka

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Potraga za hrvatskim planinarima u Sloveniji koje je zatrpala lavina
Strašna tragedija
Završena velika akcija u Sloveniji: "Troje mladih ljudi u jednom danu. Potreseni smo"
Tko su hrvatski planinari poginuli u Sloveniji? Jedan brat se nedavno vjenčao, drugi se trebao uskoro
velika tuga
Cure detalji o poginulim planinarima: Jedan brat nedavno se oženio, drugi se trebao uskoro
Prevrnuo se čamac na Dunavu: Ima mrtvih
IMA MRTVIH
Potraga za nestalima u Dunavu: Angažirana plovila, sonari, psi, HGSS, a podignuti i dronovi
show
Heidi Klum u prozirnom izdanaju pokazala apsolutno sve
ostavila sve bez riječi
Čipka ispod koje je nosila samo tange pala je u drugi plan kad se nasmijala i pokazala zube
Oženio se Ivan Zak
pogledajte fotke!
Oženio se Ivan Zak! Evo tko je samozatajna žena koja je osvojila njegovo srce
Roko Kolarić u drugoj emisiji showa Supertalent
Mali frajer velikog glasa
Kao da je proživio tri života: Poslušajte moćnu izvedbu Barine pjesme o kojoj će se dugo pričati!
zdravlje
Izazov koji ćete voljeti: Kako dva tjedna mogu promijeniti vašu probavu?
Pokrovitelj Donat
Izazov koji ćete voljeti: Kako dva tjedna mogu promijeniti vašu probavu?
Korona simptomi: Najnovije varijante u porastu, evo što trebate znati ove jeseni
Sve je više slučajeva
Korona simptomi: Najnovije varijante u porastu, evo što trebate znati ove jeseni
8 proteina koje biste trebali jesti svaki tjedan
Izvrsni izvori
8 proteina koje biste trebali jesti svaki tjedan
zabava
Doktor otkrio kako nikad ne bi uzeo česti dodatak prehrani! Podijelio važan razlog
Zdravlje na prvom mjestu
Doktor otkrio kako nikad ne bi uzeo česti dodatak prehrani! Podijelio važan razlog
Iz zidova im dopirala buka, imali su što vidjeti kad su profesionalci otvorili zid
Nepozvani gosti
Iz zidova im dopirala buka, imali su što vidjeti kad su profesionalci otvorili zid
Pogledajte što radi ovaj dostavljač na semaforu! Ovo je nevjerojatno
Bolje ne!
Pogledajte što radi ovaj dostavljač na semaforu! Ovo je nevjerojatno
tech
Zemlja postaje sve tamnija: Što to točno znači?
Nije puno, ali statistički značajno
Zemlja postaje sve tamnija: Što to točno znači?
VIDEO Nepoznati objekt snimljen u pustinji Mojave: Novi tajni projekt Lockheeda?
Pojavile se brojne teorije
VIDEO Nepoznati objekt snimljen u pustinji Mojave: Novi tajni projekt Lockheeda?
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
Sve objavili na Facebooku
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
sport
Juventini stali u red za Modrićev dres poslije utakmice, ali jedan je imao najbolji plan i na kraju ga dobio
borba za "svetu majicu"
Juventini stali u red za Modrićev dres poslije utakmice, ali jedan je imao najbolji plan i na kraju ga dobio
Incident u Barceloni: Tučnjava na tribinama, bivši predsjednik sa sinom protiv navijača
Brutalna tučnjava
Španjolska bruji o incidentu u Barceloni: Pogledajte makljažu kakve nema ni na Balkanu
Navijači Barcelone nakon debakla sasuli paljbu na Roberta Lewandowskog
Tragičar
Navijači Barcelone nakon debakla sasuli paljbu na legendu: "Šaljite ga u Saudijsku Arabiju"
tv
U dobru i zlu: Nada se da je ovo sve noćna mora iz koje će se probuditi
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Nada se da je ovo sve noćna mora iz koje će se probuditi
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Did Tunja
2U1
Kakav nastup pun emocija! Dražen pod hitno treba otići na Broadway ili u Hollywood!
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Papi Bucket
KOKOŠI
Ovaj cover Majine pjesme morate čuti! Ostali smo bez riječi!
putovanja
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
pipi e patati
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
Piškote, vanilija i čokolada: Recept za kremasti talijanski klasik koji ne izlazi iz mode
Zuppa inglese
Piškote, vanilija i čokolada: Recept za kremasti talijanski klasik koji ne izlazi iz mode
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena tjestenina s bundevom, kozjim sirom i slaninom
Tješi i grije
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena "jesenska" tjestenina sa sirom i slaninom
novac
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Tvrtka iz Đakova s partnerima dobila milijunski posao nabave odora za pravosudnu policiju
Posao za hrvatske tekstilce
Tvrtka iz Đakova s partnerima dobila milijunski posao nabave odora za pravosudnu policiju
Posrnuli modni div pronašao formulu uspjeha. Novi model prodaje postao je hit
Nije više na muci
Posrnuli modni div pronašao formulu uspjeha. Novi model prodaje postao je hit
lifestyle
Ulična moda mrežaste čarape i visoke čizme, Zagreb
Teško je skrenuti pogled
Čarape plavokose ljepotice sa zagrebačke špice bacaju i minicu u drugi plan
Modno usklađeni par sa zagrebačke špice
Odlične kombinacije
Par sa špice tako je dobro usklađen, da ih ne možemo prestati gledati, top su
Tjedni horoskop od 6. do 13. listopada
Što kažu zvijezde?
Tjedni horoskop: Bikovi bi mogli upoznati nekoga, a dva znaka čeka poslovni napredak
sve
Heidi Klum u prozirnom izdanaju pokazala apsolutno sve
ostavila sve bez riječi
Čipka ispod koje je nosila samo tange pala je u drugi plan kad se nasmijala i pokazala zube
Oženio se Ivan Zak
pogledajte fotke!
Oženio se Ivan Zak! Evo tko je samozatajna žena koja je osvojila njegovo srce
Roko Kolarić u drugoj emisiji showa Supertalent
Mali frajer velikog glasa
Kao da je proživio tri života: Poslušajte moćnu izvedbu Barine pjesme o kojoj će se dugo pričati!
Kulinarski okršaj blogera
Konzum donosi

Imamo finaliste! Darko pobijedio u Kulinarskom okršaju blogera pripremom vrhunske francuske slastice

Ovaj slatki dvoboj obilježili su karamelizirane kruške, tostirani lješnjaci, prhko tijesto i vrlo usredotočeni Darko i Krešo. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close