Finalisti su dobili zadatak prezentirati tanjur s namirnicama iznenađenja, ali u kategoriji koja nije njihova specijalnost. U prošlom nastavku serijala Kulinarski okršaj blogera mogli ste vidjeti kako se u tome snašao Darko Kontin, a u nastavku donosimo jelo koje je za finale osmislio Darko Debić.

Darko Kontin je finalu spremio vegansko jelo Hrana i piće Prigorski wannabe vegan: Darko Kontin u finalu Kulinarskog okršaja blogera pripremio trgance od bundeve s pestom od rikule

U Konzumovoj vrećici dočekale su ga namirnice koje je za njega odabrao chef Darko Vlašić – celer, češnjak, luk, mrkva, pačji batak, zelene jabuke, krumpiri. Od tih je namirnica Darko u sat vremena trebao napraviti svoje najbolje jelo.

''Patku inače radim tradicionalno, pečenu cijelu ili pačja prsa. Sam batak i zabatak rijetko'', kazao je Darko, koji je s nama podijelio trik uz koji patka svaki put ostane sočna: ''Patku sam prvo zapekao na tavi zajedno s povrćem. Tako sam joj zatvorio pore, ali istovremeno i otopio masnoću koja je ispod kože. Zbog toga nisam trebao dodavati dodatnu masnoću jer patka ima dovoljno masnoće u sebi koja daje i okus mesu. Zato obavezno sačuvajte masnoću od patke.''

Kulinarski okršaj blogera Kulinarski okršaj blogera (Foto: Nova Studio)

Dok se patka pekla, Darko se bacio na pripremu kartoffelpuffera, odnosno hrskavih popečaka od naribanog krumpira koje Austrijanci obožavaju. Kao dodatnu komponentu Darko je napravio i apfelmus, pire od jabuka, i pokazao kako on može biti idealan dodatak slanim jesenskim jelima.

''Darko je napravio jako dobro jelo, s dosta komponenata i tehnika. Iskoristio je najbolje od svih namirnica'', ocijenio je chef Darko Vlašić.

''Probala sam komponente koje su bile veganske, tehnički su savršene, jako je lijepo izgledalo na tanjuru. Majstor!'' rekla je blogerica Jelena Markota, čiji desert iz finala otkrivamo u sljedećem nastavku Kulinarskog okršaja blogera.

Osim mesa Darka Kontina oduševile su i ostale komponente: ''Napravio je odlično jelo s jako puno komponenata. Sviđaju mi se i njegove interpretacije krumpira na tanjuru.''

Hoće li ovo jelo biti Dovoljno da Darko Debić odnese pobjedu u Kulinarskom okršaju blogera i kakav će desert napraviti Jelena Markota u sat vremena, pratite u Kulinarskom okršaju blogera.

RECEPT - Patka na austrijski način

Pečeni pačji bataci, kartoffelpuffer i apfelmus Pečeni pačji bataci, kartoffelpuffer i apfelmus (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Sastojci:

pačji bataci
celer
češnjak
luk
mrkva Bio zone
zelena jabuka Konzum
krumpir
majčina dušica

Priprema:

Patku zapecite na vrućoj tavi s obje strane. Na tavu ne morate dodavati masnoću jer će patka pustiti svoju. Uz nju zapecite i korjenasto povrće, luk, češnjak, majčinu dušicu. Zatim sve skupa stavite peći u pećnicu na 200 °C.

Dok se patka peče, ogulite krumpir i naribajte ga na ribež pa začinite solju, paprom i majčinom dušicom pa ispecite na vrućem ulju u obliku popečka.

Od krumpira možete napraviti i hrskavi mini pomfrit.

Jabuke zapecite na tavi i završite u pećnici pa usitnite u multipraktiku i začinite.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Konzum po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju