• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kulinarski okršaj blogera

Imamo finaliste! Darko pobijedio u Kulinarskom okršaju blogera pripremom vrhunske francuske slastice

Ovaj slatki dvoboj obilježili su karamelizirane kruške, tostirani lješnjaci, prhko tijesto i vrlo usredotočeni Darko i Krešo.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 4.11.2022 10:12 komentari
viber Created with Sketch.
Kulinarski okršaj blogera
Kulinarski okršaj blogera (Foto:Nova Studio)

Galerija Kulinarski okršaj blogera 0 Kulinarski okršaj blogera 0 Kulinarski okršaj blogera 0

U trendu Gulaš je savršeno jelo za zimu Tjedni jelovnik Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna Željeznički kolodvor u Antwerpenu - 4 "Lijepi mali kolodvor" Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata" Povrće pečeno u pećnici Dobro je znati Spektakl iz pećnice: Jedini savjeti koji će vam ikada trebati za savršeno pečeno povrće

U trećem i posljednjem dvoboju našeg kulinarskog serijala snage su odmjerili blogeri Darko Debić i Krešimir Bonačić. Zadatak im je bio napraviti slasticu od namirnica koje je pred njih stavio chef Darko Vlašić.

Za to su imali sat vremena i petnaest minuta, a ovom iskusnom dvojcu za ideju je bilo dovoljno da iz Konzumove vrećice izvade namirnice. U šali su rekli da im je inspiracija došla čim su vidjeli šećer.

U vrećici su se nalazili glatko brašno, bijeli i smeđi šećer, maslac, jaja, vrhnje za šlag, limun, naranče, kruške, lješnjaci, prašak za pecivo te aroma vanilije i cimet. Od dodatnih namirnica mogli su još upotrijebiti šećer u prahu i čokoladu za kuhanje.

''Izbor namirnica je stvarno bio odličan. Nekako mi je odmah pao na pamet tart frangipane, kako volim francuske slastice'', rekao je Darko, koji se u kuhinji vodi sezonskim namirnicama. Osim zbog sezonskog voća Darko je bio sretan što se u vrećici našao i maslac.

Čim je vidio namirnice, i Krešo je znao što će raditi. Prvo je počeo s tostiranjem lješnjaka: ''Lješnjake često koristim, bilo da radim kreme od njih ili tijesta. Bilo mi je drago da sam kroz ovaj recept na različite načine mogao provući lješnjake.''



Krešo je u konačnici napravio pitu od lješnjaka i krušaka. ''Napravio sam prhko tijesto s tostiranim lješnjacima, tanak sloj kreme od tih istih tostiranih lješnjaka, karamelizirao sam kruške s pastom od naranče i cimetom. Gore sam naribao tijesto koje mi je preostalo i završio sve šlagom koji sam istukao s pastom od naranče.

''Kad se sve pomiješa, super je, samo da si više zapekao donju koru'', poručio mu je chef Darko i za pobjednika proglasio Darka Debića.

Njegova varijacija frangipane tarta, s lješnjacima umjesto s bademima, oduševila je chefa. Pohvalio je dobro izbalansiran šećer pa nastavio: ''Darkov kolač je klasika, prhko tijesto mu je odlično, lješnjaci su bili super tostirani, krema s maslacem mu je uspjela, sve pohvale. Imao je viška vremena, pa je napravio slastice sa strane, pohvale za trud. To je čovjek koji ima puno iskustva i rada u kuhinji, tako da nije ni čudo da je stigao sve u zadanom roku.''



Darko je prhko tijesto začinio koricom limuna i vanilijom, isto tako i smjesu frangipane, a napravio je i brzu dekoraciju od karameliziranih i kandiranih krušaka i korice limuna. Uz to je ponudio i male tartove: ''Pošto sam imao još vremena, napravio sam mini verzije tartova. Jedna verzija bila je s karameliziranim kruškama i cimetom, a druga s brzom marmeladom od naranče.''



Unatoč tome što nije ušao u finale, Krešo je zadovoljan time kako se snašao u ovakvoj vrsti natjecanja. ''Zadovoljan sam. Inače si bolje posložim vrijeme jer ne ovisim o receptu koji vučem iz glave i namirnicama iznenađenja. Od početka sam se hvatao s vremenom, ali sam na kraju zadovoljan kako je sve teklo. Falilo mi je još malo pečenja da se tijesto 'zahrskavi'. Dešava se, prvi sam put u ovakvoj nekakvoj situaciji, falilo je još malo da se zapeče tijesto jer ga je punjenje navlažilo, pa se nije stiglo zapeći do kraja kako je trebalo.''

S ovog iskustva Krešo je kući ponio i novu ideju za punjenje tarta. ''Fine su mi bile karamelizirane kruške. U startu, kada sam vidio koliko su tvrde, bojao sam se da će biti prekisele, ali prilikom karamelizacije nekoliko sam ih puta probao, povukle su šećer iz karamele, a na kraju sam još s narančom izbalansirao taj okus i svidjelo mi se kakao je ispalo.''

U velikom finalu gledat ćemo okršaj Jelene Markote, Darka Kontina i Darka Debića. Svatko od njih promijenit će kategoriju u kojoj je kuhao.

''Veselim se što ću kuhati s Jelenom i Darkom, jedva čekam!'' poručio je Darko.

Kako će se blogeri snaći u kategorijama koje im nisu primarne, pratite u našem serijalu Kulinarski okršaj blogera.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Konzum po najvišim profesionalnim standardima.

  • #kulinarski okršaj blogera
  • #krešimir bonačić
  • #darko debić
  • #konzum
  • #okrsajblogera
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Sandnøtter norveški božićni šećerni keksi recept
Ispečeni za 10 minuta
Ovi šećerni keksi s limunom savršena su božićna slastica, a jako ih je lako napraviti
Riječko klizalište pod krovom Export Ice Box 2025.
Sa svjetlosnim animacijama
U Rijeci je otvoreno novo moderno klizalište, nalazi se u hali, a najviše će se svidjeti – obiteljima s djecom
Na sjeveru Italije: Trentino plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Primamljiva ponuda
Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Ispovijest izjelice: što mi je nekad bilo nezamislivo pojesti, a danas obožavam
O tempora, o mores!
Ispovijest izjelice: Što mi je nekad bilo nezamislivo pojesti, a danas obožavam!
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Nadàl in famìa: Nostalgični obiteljski Božić u Rovinju
Od 6.12. do 10.1.
Nadàl in famìa: Nostalgični obiteljski Božić u Rovinju
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
"Lijepi mali kolodvor"
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Prodaje se špilja na privatnom zemljištu! Cijena nije onoliko visoka kao što mislite
Jedinstvena investicijska prilika
Prodaje se špilja na privatnom zemljištu! Cijena nije onoliko visoka kao što mislite
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Kviz općeg znanja: Za one koji preziru mrak neznanja
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Samo će rijetki imati sve točno
Spektakl iz pećnice: Jedini savjeti koji će vam ikada trebati za savršeno pečeno povrće
Dobro je znati
Spektakl iz pećnice: Jedini savjeti koji će vam ikada trebati za savršeno pečeno povrće

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Slučaj ozlijeđene časne sestre
predavala u školi
Časnu sestru nitko nije napao? Policija šuti o slučaju, procurio dokument iz bolnice
Muškarac (34) pokušao pobjeći policijskoj ophodnji pa napadao policijske službenike
OZLIJEĐENI POLICAJCI
Kaos na sjeveru Hrvatske: Pokušali uhititi muškarca, na njih nasrnulo više ljudi
Dnevnik Nove TV doznaje: Koncert u Švicarskoj zabranjen je zbog sigurnosti
Grad potvrdio
Dnevnik Nove TV doznaje: Zbog ovoga je zabranjen koncert hrvatskih pjevača u Švicarskoj
show
Preminuo Mirko Perković Poky
tužna vijest
Pjevač omiljen među hrvatskim iseljenicima pronađen mrtav u hotelskoj sobi
Pjevačica Ivana Lovrić mamila poglede na zagrebačkoj špici
Izdanje za pamćenje
Za pjevačicom Colonije u minici okretali su se svi u centru naše metropole!
Intervju s Ivančicom Pahor
''nakon niza pretraga...''
Naša bivša misica boluje od karcinoma: ''Tijelo je slalo signale...''
zdravlje
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Piše nutricionistica
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Evo što pokazuju istraživanja
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Koje meso ima najviše proteina? Pogledajte tablicu
Uključujući i ribu
Koje meso ima najviše proteina? Pogledajte tablicu
zabava
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Pokušao opljačkati umirovljenika na bankomatu, ovakav rasplet nije očekivao
Svirepi lopov
Pokušao opljačkati umirovljenika na bankomatu, ovakav rasplet nije očekivao
Može li i vas pas izvesti ovo? Oduševio vlasnike, a ni gledatelji nisu ostali ravnodušni
Wow!
Može li i vas pas izvesti ovo? Oduševio vlasnike, a ni gledatelji nisu ostali ravnodušni
tech
Ukrajina pokazala dokaz da ima rješenje za ruske najopasnije dronove na mlazni pogon
Uspješan presretač
Ukrajina pokazala dokaz da ima rješenje za ruske najopasnije dronove na mlazni pogon
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Neočekivani problemi
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Problemi za oružje budućnosti: Ukrajinska vojska prestala je koristiti Andurilovu tehnologiju
Loše prošli i na testovima
Problemi za oružje budućnosti: Ukrajinska vojska prestala je koristiti Andurilovu tehnologiju
sport
Neviđen potez FIFA-e nakon ždrijeba skupina: Ovo se nikada nije prenosilo uživo!
opa!
Neviđen potez FIFA-e nakon ždrijeba skupina: Ovo se nikada nije prenosilo uživo!
Legendarni nogometaš Ljuboslav Penev hitno završio u bolnici, stanje je ozbiljno:
Nije dobro
Legenda hitno završila u bolnici: Stanje je ozbiljno, obitelj moli za pomoć
Gigi Becali poludio na vijest da je Željko Kopić kandidat za izbornika Rumunjske
Rigao vatru na Savez
Kontroverzni gazda podivljao na spomen Hrvata: "Ljudi, ubijte se! To znači da smo bezvrijedni"
tv
MasterChef: Večeras ne propustite napeti gastroduel! Što će toliko uznemiriti Barbaru?!
TOP 10
Večeras ne propustite napeti gastroduel! Što će toliko uznemiriti Barbaru?!
U dobru i zlu: Došla mu je s prijedlogom – hoće li prihvatiti pomoć?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Došla mu je s prijedlogom – hoće li prihvatiti pomoć?
MasterChef: ANKETA: Renatina odluka nikome nije bila jasna! Što vi mislite?
OTKRIJTE NAM!
ANKETA: Renatina odluka nikome nije bila jasna! Što vi mislite?
putovanja
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
"Lijepi mali kolodvor"
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
Spektakl iz pećnice: Jedini savjeti koji će vam ikada trebati za savršeno pečeno povrće
Dobro je znati
Spektakl iz pećnice: Jedini savjeti koji će vam ikada trebati za savršeno pečeno povrće
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Tvrtka žene kontroverznog ugostitelja dobila održavanje LNG broda vrijedno 4,72 milijuna eura
Milijuni tvrtki s jednim zaposlenim
Tvrtka žene kontroverznog ugostitelja dobila održavanje LNG broda vrijedno 4,72 milijuna eura
Ovo je 14 najboljih zemalja u kojima parovi mogu lijepo živjeti za 1000 eura mjesečno, pet ih je u Europi
neke su blizu
Ovo je 14 najboljih zemalja u kojima parovi mogu lijepo živjeti za 1000 eura mjesečno, pet ih je u Europi
lifestyle
Parfemi koji se na koži osjete satima
ISPLATIVA KUPOVINA
Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja
Doris Dragović u bež kaputu brenda DeLight
MODEL BEZ KONKURENCIJE
Ni Doris Dragović nije odoljela najpopularnijem zimskom kaputu
Montažna kuća od 150 kvadrata uređena je u dom iz snova
Izgleda savršeno
Idila u susjedstvu: Pogledajte kako je bračni par montažnu kuću od 150 kvadrata uredio u najljepši dom
sve
Preminuo Mirko Perković Poky
tužna vijest
Pjevač omiljen među hrvatskim iseljenicima pronađen mrtav u hotelskoj sobi
Pjevačica Ivana Lovrić mamila poglede na zagrebačkoj špici
Izdanje za pamćenje
Za pjevačicom Colonije u minici okretali su se svi u centru naše metropole!
Intervju s Ivančicom Pahor
''nakon niza pretraga...''
Naša bivša misica boluje od karcinoma: ''Tijelo je slalo signale...''
Kulinarski okršaj blogera
Konzum donosi

Preko slastica do finala: Darko i Krešo kreću u okršaj koji ni gubitniku neće ostaviti gorak okus

Slastice su tu da podignu serotonin i poprave raspoloženje, a ako netko zna kako napraviti vrhunski desert, onda su to kuhari i food-blogeri Darko Debić i Krešimir Bonačić. Njihove objave pune su dobre energije, pa smo ih pozvali da zaslade naš serijal Kulinarski okršaj blogera. Darko i Krešo zadnji su od šestero blogera koji će se natjecati za titulu najboljeg. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close