• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kulinarski okršaj blogera

Imamo finaliste! Darko pobijedio u Kulinarskom okršaju blogera pripremom vrhunske francuske slastice

Ovaj slatki dvoboj obilježili su karamelizirane kruške, tostirani lješnjaci, prhko tijesto i vrlo usredotočeni Darko i Krešo.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 4.11.2022 10:12 komentari
viber Created with Sketch.
Kulinarski okršaj blogera
Kulinarski okršaj blogera (Foto:Nova Studio)

Galerija Kulinarski okršaj blogera 0 Kulinarski okršaj blogera 0 Kulinarski okršaj blogera 0

U trendu Cacio e Pepe Korak po korak Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka Pita od naranče i čokolade Za 15 minuta Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče Celer je sjajan dodatak juhama i varivima 5 eura za kilogram Bez ovog povrća nema niti jedne dobre juhe i variva, a čini čuda za zdravlje

U trećem i posljednjem dvoboju našeg kulinarskog serijala snage su odmjerili blogeri Darko Debić i Krešimir Bonačić. Zadatak im je bio napraviti slasticu od namirnica koje je pred njih stavio chef Darko Vlašić.

Za to su imali sat vremena i petnaest minuta, a ovom iskusnom dvojcu za ideju je bilo dovoljno da iz Konzumove vrećice izvade namirnice. U šali su rekli da im je inspiracija došla čim su vidjeli šećer.

U vrećici su se nalazili glatko brašno, bijeli i smeđi šećer, maslac, jaja, vrhnje za šlag, limun, naranče, kruške, lješnjaci, prašak za pecivo te aroma vanilije i cimet. Od dodatnih namirnica mogli su još upotrijebiti šećer u prahu i čokoladu za kuhanje.

''Izbor namirnica je stvarno bio odličan. Nekako mi je odmah pao na pamet tart frangipane, kako volim francuske slastice'', rekao je Darko, koji se u kuhinji vodi sezonskim namirnicama. Osim zbog sezonskog voća Darko je bio sretan što se u vrećici našao i maslac.

Čim je vidio namirnice, i Krešo je znao što će raditi. Prvo je počeo s tostiranjem lješnjaka: ''Lješnjake često koristim, bilo da radim kreme od njih ili tijesta. Bilo mi je drago da sam kroz ovaj recept na različite načine mogao provući lješnjake.''



Krešo je u konačnici napravio pitu od lješnjaka i krušaka. ''Napravio sam prhko tijesto s tostiranim lješnjacima, tanak sloj kreme od tih istih tostiranih lješnjaka, karamelizirao sam kruške s pastom od naranče i cimetom. Gore sam naribao tijesto koje mi je preostalo i završio sve šlagom koji sam istukao s pastom od naranče.

''Kad se sve pomiješa, super je, samo da si više zapekao donju koru'', poručio mu je chef Darko i za pobjednika proglasio Darka Debića.

Njegova varijacija frangipane tarta, s lješnjacima umjesto s bademima, oduševila je chefa. Pohvalio je dobro izbalansiran šećer pa nastavio: ''Darkov kolač je klasika, prhko tijesto mu je odlično, lješnjaci su bili super tostirani, krema s maslacem mu je uspjela, sve pohvale. Imao je viška vremena, pa je napravio slastice sa strane, pohvale za trud. To je čovjek koji ima puno iskustva i rada u kuhinji, tako da nije ni čudo da je stigao sve u zadanom roku.''



Darko je prhko tijesto začinio koricom limuna i vanilijom, isto tako i smjesu frangipane, a napravio je i brzu dekoraciju od karameliziranih i kandiranih krušaka i korice limuna. Uz to je ponudio i male tartove: ''Pošto sam imao još vremena, napravio sam mini verzije tartova. Jedna verzija bila je s karameliziranim kruškama i cimetom, a druga s brzom marmeladom od naranče.''



Unatoč tome što nije ušao u finale, Krešo je zadovoljan time kako se snašao u ovakvoj vrsti natjecanja. ''Zadovoljan sam. Inače si bolje posložim vrijeme jer ne ovisim o receptu koji vučem iz glave i namirnicama iznenađenja. Od početka sam se hvatao s vremenom, ali sam na kraju zadovoljan kako je sve teklo. Falilo mi je još malo pečenja da se tijesto 'zahrskavi'. Dešava se, prvi sam put u ovakvoj nekakvoj situaciji, falilo je još malo da se zapeče tijesto jer ga je punjenje navlažilo, pa se nije stiglo zapeći do kraja kako je trebalo.''

S ovog iskustva Krešo je kući ponio i novu ideju za punjenje tarta. ''Fine su mi bile karamelizirane kruške. U startu, kada sam vidio koliko su tvrde, bojao sam se da će biti prekisele, ali prilikom karamelizacije nekoliko sam ih puta probao, povukle su šećer iz karamele, a na kraju sam još s narančom izbalansirao taj okus i svidjelo mi se kakao je ispalo.''

U velikom finalu gledat ćemo okršaj Jelene Markote, Darka Kontina i Darka Debića. Svatko od njih promijenit će kategoriju u kojoj je kuhao.

''Veselim se što ću kuhati s Jelenom i Darkom, jedva čekam!'' poručio je Darko.

Kako će se blogeri snaći u kategorijama koje im nisu primarne, pratite u našem serijalu Kulinarski okršaj blogera.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Konzum po najvišim profesionalnim standardima.

  • #kulinarski okršaj blogera
  • #krešimir bonačić
  • #darko debić
  • #konzum
  • #okrsajblogera
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Manje kalorija više proteina tjestenina u kremastom umaku
Manje kalorija
Evo kako se radi savršeno kremasta tjestenina sa sirom koja ima iznenađujuću količinu proteina
Zimska bajka u srcu Alpa: Bled i Bohinj zovu na odmor iz snova
Uz Crno jaje
Zimska bajka u srcu Alpa: Super ponuda za Bled i Bohinj i odmor iz snova
Vinsko putovanje kroz prostor i vrijeme: Plavci s Visa koji su oduševili zagrebačku publiku
Vislander
Vinsko putovanje kroz prostor i vrijeme: Plavci s Visa koji su oduševili zagrebačku publiku
Kamo pobjeći kad zahladi: Ideje za odmor uz Crno jaje
Od mora do termi
Kamo pobjeći kad zahladi: Ideje za odmor uz Crno jaje
Zatvoren PP Biokovo: U tijeku su održavanje infrastrukture, čuvanje osjetljivih ekosustava i pripreme za novu sezonu
Planovi za proljeće
Loše vijesti za ljubitelje prirode: Privremeno zatvoren Park prirode Biokovo
Kraljica šume – Divjake Log Home, Hlevci, Gorski kotar
Mir i tišina
Na pola puta između Rijeke i Zagreba: Kraljica šume u Gorskom kotaru pravo je mjesto za odmor
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Korak po korak
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Za 15 minuta
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Mesne okruglice u kremastom umaku recept
Nećete im moći odoljeti
Imamo recept za najbolje mesne okruglice, a poslužuju se u divnom kremastom umaku
Zimska idila: odmor u Gorskom Kotaru
Za cijelo društvo
Idilične kuće za odmor u Gorskom kotaru u kojima ćete provesti najzabavnije zimske vikende ili Novu godinu
Tjedni jelovnik naopaka jela od 3.11 do 9.11. 2025.
Tjedni jelovnik
"Naopaki", ali tako dobri recepti: 7 prefinih jela u kojima ćemo uživati do nedjelje
Piletina au poivre recept
Ma, divota!
Ovako dobra pileća prsa već dugo nismo jeli, a rade se u jednoj tavi za svega pola sata

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Gusti crni dim nad Svetom Nedeljom: Izbio požar u skladištu
Buktinja
VIDEO/FOTO Veliki požar kraj Zagreba, građanima stižu poruke: "Zatvorite prozore..."
Studentica u BiH zaražena davno iskorijenjenom bolešću: Oglasili se epidemiolozi
sprječavanje širenja zaraze
Studentica u BiH zaražena davno iskorijenjenom bolešću: Oglasili se epidemiolozi
Pobjegao opasni kriminalac iz psihijatrijske bolnice: Strahuje se da će ostvariti svoju grozomornu prijetnju
Drama u Njemačkoj
Opasan kriminalac pobjegao iz psihijatrijske bolnice: Strahuje se da će ostvariti svoju grozomornu prijetnju
show
Cindy Šoštarić Hadžić otvorila dječju igraonicu, ljudi šokirani cijenama
previše ili realno?
Lavina komentara na cijene paketa dječje igraonice koju je otvorila supruga našeg influencera
Janica Kostelić na premijeru filma Ivice Kostelića došla s partnerom
rijetki prizori
Janica Kostelić na važan događaj svog brata stigla s partnerom, kojeg inače skriva od javnosti
Jakov Jozinović i Aleksandra Prijović zapjevali ''Ringišpil'' Đorđa Balaševića
spontani trenutak
Poslušajte kako to zvuči kada Prija i naš Vinkovčanin ukrste glasove!
zdravlje
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Financijska potpora
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Trbušni tifus: Kako se prenosi i koji su simptomi iskorijenjene bolesti koja se pojavila u susjedstvu?
Evo tko se treba cijepiti
Trbušni tifus: Kako se prenosi i koji su simptomi iskorijenjene bolesti koja se pojavila u susjedstvu?
Stupnjevi invaliditeta: Kako se određuju?
Piše liječnik
Stupnjevi invaliditeta: Kako se određuju?
zabava
Urnebesan meme o Berošu osvojio društvene mreže! Pogledajte zašto
Meme
Urnebesan meme o Berošu osvojio društvene mreže! Pogledajte zašto
Oglas za poklanjanje namještaja nasmijao publiku! Pogledajte što je dopisano
Urnebesno
Oglas za poklanjanje namještaja nasmijao publiku! Pogledajte što je dopisano
Nova turistička atrakcija u Vodicama! Pogledajte tko se šeće rivom
Novi posjetitelj
Nova turistička atrakcija u Vodicama! Pogledajte tko se šeće rivom
tech
Bliži se kraj poznate kompanije čije robote u svojim kućanstvima imaju i mnogi Hrvati
Na rubu bankrota
Bliži se kraj poznate kompanije čije robote u svojim kućanstvima imaju i mnogi Hrvati
Zaboravljena tehnologija vraća se jača nego ikad i mogla bi spasiti planet od AI energetske krize
Pronađeno rješenje
Zaboravljena tehnologija vraća se jača nego ikad i mogla bi spasiti planet od AI energetske krize
Kakvo bizarno objašnjenje šefa kompanije: Otpustili su 14 tisuća ljudi, ali ne zbog ušteda ili primjene AI-a
Vjerujete li im?
Kakvo bizarno objašnjenje šefa kompanije: Otpustili su 14 tisuća ljudi, ali ne zbog ušteda ili primjene AI-a
sport
HRVATSKA – FARSKI OTOCI Evo kad počinje prijenos, u akciji nova imena
NA NOVOJ TV I GOL.HR-U!
HRVATSKA – FARSKI OTOCI Evo kad počinje prijenos, u akciji nova imena
Rijeka promijenila ime stadiona: Više se neće zvati Rujevica
pala je odluka
Rijeka promijenila ime stadiona
Aleksandar Zorić oglasio se na društvenim mrežama nakon kontroverznog poraza Ante Delije u UFC-u
TKO JE PREKRŠIO PRAVILA?
Sudac broj 1 u regiji o skandalu UFC-a s Delijom: Evo tko je u pravu
tv
Kumovi: Ne mogu više izdržati razdvojenost - napokon su popustili ljubavi
KUMOVI
Ne mogu više izdržati razdvojenost - napokon su popustili ljubavi
U dobru i zlu: Ne može izdržati ne reći joj istinu - hoće li popustiti?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Ne može izdržati ne reći joj istinu - hoće li popustiti?
Skrivena sudbina: Došla je u pravi trenutak - hoće li uspjeti zaustaviti katastrofu?
SKRIVENA SUDBINA
Došla je u pravi trenutak - hoće li uspjeti zaustaviti katastrofu?
putovanja
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Korak po korak
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Za 15 minuta
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Stabljike celera zašto su dobre za zdravlje
5 eura za kilogram
Bez ovog povrća nema niti jedne dobre juhe i variva, a čini čuda za zdravlje
novac
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
brak iz interesa
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
Direktori vodećih investicijskih banaka: Slijedi preokret, pripremite se na značajan pad dionica
Sudar sa stvarnošću
Direktori vodećih investicijskih banaka: Slijedi preokret, pripremite se na značajan pad dionica
Njemački Mercedes bugarskoj tvrtki oduzeo domenu Mercedes.hr
Nije im prvi put
Njemački Mercedes bugarskoj tvrtki oduzeo domenu Mercedes.hr
lifestyle
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Financijska potpora
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Elin Kostelić u maloj crnoj haljini i gležnjačama na premijeri filma 'Freedom'
Stajling za premijeru
Elin Kostelić: Mala crna haljina i obične gležnjače za izdanje koje slavi jednostavnu eleganciju
Najpopularnija imena za djevojčice i dječake u 2025. godini
Stigli podaci
Jeste li iznenađeni? Ovo su najpopularnija imena za dječake i djevojčice u 2025. godini
sve
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Financijska potpora
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
HRVATSKA – FARSKI OTOCI Evo kad počinje prijenos, u akciji nova imena
NA NOVOJ TV I GOL.HR-U!
HRVATSKA – FARSKI OTOCI Evo kad počinje prijenos, u akciji nova imena
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Korak po korak
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Kulinarski okršaj blogera
Konzum donosi

Preko slastica do finala: Darko i Krešo kreću u okršaj koji ni gubitniku neće ostaviti gorak okus

Slastice su tu da podignu serotonin i poprave raspoloženje, a ako netko zna kako napraviti vrhunski desert, onda su to kuhari i food-blogeri Darko Debić i Krešimir Bonačić. Njihove objave pune su dobre energije, pa smo ih pozvali da zaslade naš serijal Kulinarski okršaj blogera. Darko i Krešo zadnji su od šestero blogera koji će se natjecati za titulu najboljeg. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close