Sastojci za 2 osobe:
300 g svježe tikvice
200 g arborio riže
50 g naribanog parmezana
50 g maslaca
2 žlice milerama
2 češnja češnjaka
2 grančice timijana ili kojeg drugog začinskog bilja
1 limun
1 luk
1 povrtna kocka
sol i papar po želji

Rižoto Hrana i piće 7 grešaka zbog kojih vam rižoto nikada nije dovoljno kremast

Priprema:
1. Rastopite maslac na laganoj temperaturi pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckan luk. Za to će vam biti potrebno oko pet do sedam minuta.

2. Luku dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte sve zajedno još oko jedne minute.

3. Dodajte rižu i lagano je tostirajte u maslacu minutu-dvije.

4. U litri vruće vode rastopite povrtnu kocku kako biste napravili povrtni temeljac.

Slika nije dostupna Hrana i piće Tako lako: Recept za sočne palačinke od tikvica i sira

Povrtni temeljac počnite lagano dodavati u rižu uz stalno miješanje dok ne potrošite svu tekućinu, odnosno dok se riža ne skuha do kraja. Za to će vam biti potrebno oko 15 do 20 minuta.

5. Nekoliko minuta pred kraj kuhanja u rižoto ubacite tikvice narezane na kockice, sok jednog svježe iscijeđenog limuna i začinsko bilje.

6. Posolite i popaprite po želji.

7. Kada je riža gotova, u nju umiješajte mileram, naribani parmezan i malo limunove korice. Poslužite uz sezonsku salatu. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju