Popečci ili male palačinke od povrća, jaja i brašna najbolje pašu ako se ne jedu ravno iz tave, nego ohlade do sobne temperature i posluže uz zelenu salatu i, prema želji, vrhnje. Prilikom pripreme recepta najviše treba pripaziti na to da se tikvice dobro iscijede od viška vode kako palačinke ne bi bile gnjecave nakon pečenja.

Sastojci za palačinke od tikvica:

  • 700 g tikvica
  • 5 mladih lukova
  • 250 g fete
  • stručak peršina
  • 1 žlica mljevene paprike
  • 130 g brašna
  • 3 jaja
  • limun
  • sol, papar
  • ulje
U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom

Priprema:

  1. Naribajte tikvice, posolite ih pa stavite na krpu 20 minuta da izađe višak tekućine.
  2. Sjeckani luk i fetu izmiješajte pa dodajte sjeckani peršin i mljevenu papriku. Dodajte brašno, sol i papar pa izmiješana jaja. Sve promiješajte.
  3. Tikvice u krpi dobro iscijedite pa dodajte u smjesu, koja će biti grudasta, ali takva treba biti.
  4.  Vadite žličicom smjesu u tavu s ugrijanim uljem da dobijete male palačinke pa ih spljoštite žlicom. Pržite oko dvije minute sa svake strane. Poslužite s limunom.