Popečci ili male palačinke od povrća, jaja i brašna najbolje pašu ako se ne jedu ravno iz tave, nego ohlade do sobne temperature i posluže uz zelenu salatu i, prema želji, vrhnje. Prilikom pripreme recepta najviše treba pripaziti na to da se tikvice dobro iscijede od viška vode kako palačinke ne bi bile gnjecave nakon pečenja.

Sastojci za palačinke od tikvica:

  • 700 g tikvica
  • 5 mladih lukova
  • 250 g fete
  • stručak peršina
  • 1 žlica mljevene paprike
  • 130 g brašna
  • 3 jaja
  • limun
  • sol, papar
  • ulje

Priprema:

  1. Naribajte tikvice, posolite ih pa stavite na krpu 20 minuta da izađe višak tekućine.
  2. Sjeckani luk i fetu izmiješajte pa dodajte sjeckani peršin i mljevenu papriku. Dodajte brašno, sol i papar pa izmiješana jaja. Sve promiješajte.
  3. Tikvice u krpi dobro iscijedite pa dodajte u smjesu, koja će biti grudasta, ali takva treba biti.
  4.  Vadite žličicom smjesu u tavu s ugrijanim uljem da dobijete male palačinke pa ih spljoštite žlicom. Pržite oko dvije minute sa svake strane. Poslužite s limunom.

Europski narod koji nema ništa protiv ako im želite zaviriti u privatnost doma Amsterdam +0 Nizozemska

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju