Krilca su u Hrvatskoj često puta zapostavljeni dio pileta, što je prava šteta. Ovaj komad piletine, a pogotovo ako se pomiješa s finim umakom pruža velike gastronomske mogućnosti.

Najlakši način za pripremu pileta, pak, je u pećnici, ili u fritezi na vrući zrak.

Ljubitelji pilećih krilaca svakako trebaju isprobati kombinaciju s medom i ljutim umakom. Ne brinite, med lijepo neutralizira ljutost umak, pa u njima može uživati i oni slabija želuca.

Slika nije dostupna Hrana i piće Ne ostavljajte ih samo za juhu! Trik za pripremu najfinijih pilećih krilca

Sastojci:
450 grama pilećih krilaca
55 grama ljutog umaka poput Srirache
3 žlice meda
2 žlice umaka od soje
1 žlica maslaca
1 čajna žlica limunova soka

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

Marinirana pileća krilca Hrana i piće Ljepljiva, sočna i mirisna: Brzinska marinada za savršenu piletinu

2. Položite pileća krilca na namašćeni lim za pečenje i pecite ih 30 minuta. Okrenite pileća krilca na drugu stranu na polovici pečenja.

3. Dok se krilca peku od preostalih namirnica napravite umak na štednjaku. Pomiješajte ljuti umak, med, umak od soje, maslac i limunov sok u loncu i pustite da zavriju. Potom smanjite temperaturu na srednje jako i nastavite kuhati još oko pet minuta dok se umak ne reducira i ne zgusne.

4. Izvadite pileća prsa iz pećnice i umakom premažite površinu krilaca. Stavite ih na najvišu rešetku i pustite da se umak zapeče tri minute.

5. Potom ih izvadite iz pećnice, okrenite na drugu stranu i ostatkom umaka premažite krilca. Vratite ih u pećnicu na tri minute.

6. Poslužite toplo s prilogom po želji. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju