Svinjski kotleti sjajna su ideja za ručak ili večeru. Poslužiti ih možete uz pire od krumpira, kuhanu rižu ili prilog od povrća – primjerice brokulu ili mahune pripremljene na pari. Servirati ih možete i s domaćim kruhom.

Predlažemo vam svinjske kotlete s gril tave u slasnoj marinadi na azijski način. Da biste dobili slasnu marinadu, ali i ukusan umak dovoljno je pomiješati miso pastu, mirin, citrusni sok, šećer i senf.

Da bi meso imali bolji okus, ispecite ga na nešto sezamovog ulja, a možete iskoristiti i ulje kikirikija.

Sastojci za svinjske kotlete:

  • 300 g svinjskih kotleta (2 komada)
  • 2 žlice miso pate
  • 1 žlica mirina
  • 1 žlica soka limete
  • 1 žlica soka grejpa
  • 1 žlica bijelog šećera
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • 1 čajna žličica običnog senfa

Priprema svinjskih kotleta:

  1. Napravite marinadu: pomiješajte miso pastu, mirin, sok limete i grejpa, bijeli šećer i obični senf. Jednu žlicu dobivene smjese utrljajte u svinjske kotlete.
  2. Zagrijte jednu žlicu sezamovog ulja na gril tavi, pa na njoj ispecite marinirane svinjske kotlete.
  3. Pecite meso oko pet minuta sa svake strane, odnosno dok se termički ne obrade do kraja.
  4. Poslužite meso s preostalom marinadom i prilogom po želji. Dobar tek!

Sočno i puno okusa: Koliko dugo treba marinirati meso za najbolji rezultat? Marinirane tikvice na roštilju Svinjski kotlet s umakom na bazi meda Pečeni svinjski file s povrćem +6 Junetinu u umaku od maslaca i češnjaka

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju