Svinjski kotleti sjajna su ideja za ručak ili večeru. Poslužiti ih možete uz pire od krumpira, kuhanu rižu ili prilog od povrća – primjerice brokulu ili mahune pripremljene na pari. Servirati ih možete i s domaćim kruhom.
Predlažemo vam svinjske kotlete s gril tave u slasnoj marinadi na azijski način. Da biste dobili slasnu marinadu, ali i ukusan umak, dovoljno je pomiješati miso-pastu, mirin, citrusni sok, šećer i senf.
Da bi meso imalo bolji okus, ispecite ga na nešto sezamova ulja, a možete iskoristiti i ulje kikirikija.
Sastojci za svinjske kotlete:
- 300 g svinjskih kotleta (2 komada)
- 2 žlice miso-paste
- 1 žlica mirina
- 1 žlica soka limete
- 1 žlica soka grejpa
- 1 žlica bijelog šećera
- 1 žlica sezamova ulja
- 1 čajna žličica običnog senfa
Priprema svinjskih kotleta:
- Napravite marinadu: pomiješajte miso-pastu, mirin, sok limete i grejpa, bijeli šećer i obični senf. Jednu žlicu dobivene smjese utrljajte u svinjske kotlete.
- Zagrijte jednu žlicu sezamova ulja na gril tavi pa na njoj ispecite marinirane svinjske kotlete.
- Pecite meso oko pet minuta sa svake strane, odnosno dok se termički ne obrade do kraja.
- Poslužite meso s preostalom marinadom i prilogom po želji. Dobar tek!
Sočno i puno okusa: Koliko dugo treba marinirati meso za najbolji rezultat?