Svinjski kotleti sjajna su ideja za ručak ili večeru. Poslužiti ih možete uz pire od krumpira, kuhanu rižu ili prilog od povrća – primjerice brokulu ili mahune pripremljene na pari. Servirati ih možete i s domaćim kruhom.

Predlažemo vam svinjske kotlete s gril tave u slasnoj marinadi na azijski način. Da biste dobili slasnu marinadu, ali i ukusan umak, dovoljno je pomiješati miso-pastu, mirin, citrusni sok, šećer i senf.

Da bi meso imalo bolji okus, ispecite ga na nešto sezamova ulja, a možete iskoristiti i ulje kikirikija.

Sastojci za svinjske kotlete:

  • 300 g svinjskih kotleta (2 komada)
  • 2 žlice miso-paste
  • 1 žlica mirina
  • 1 žlica soka limete
  • 1 žlica soka grejpa
  • 1 žlica bijelog šećera
  • 1 žlica sezamova ulja
  • 1 čajna žličica običnog senfa

Priprema svinjskih kotleta:

  1. Napravite marinadu: pomiješajte miso-pastu, mirin, sok limete i grejpa, bijeli šećer i obični senf. Jednu žlicu dobivene smjese utrljajte u svinjske kotlete.
  2. Zagrijte jednu žlicu sezamova ulja na gril tavi pa na njoj ispecite marinirane svinjske kotlete.
  3. Pecite meso oko pet minuta sa svake strane, odnosno dok se termički ne obrade do kraja.
  4. Poslužite meso s preostalom marinadom i prilogom po želji. Dobar tek!

Sočno i puno okusa: Koliko dugo treba marinirati meso za najbolji rezultat? Marinirane tikvice na roštilju Svinjski kotlet s umakom na bazi meda Pečeni svinjski file s povrćem +6 Junetinu u umaku od maslaca i češnjaka