Svinjski kotleti sjajna su ideja za ručak ili večeru. Poslužiti ih možete uz pire od krumpira, kuhanu rižu ili prilog od povrća – primjerice brokulu ili mahune pripremljene na pari. Servirati ih možete i s domaćim kruhom.
Predlažemo vam svinjske kotlete s gril tave u slasnoj marinadi na azijski način. Da biste dobili slasnu marinadu, ali i ukusan umak dovoljno je pomiješati miso pastu, mirin, citrusni sok, šećer i senf.
Da bi meso imali bolji okus, ispecite ga na nešto sezamovog ulja, a možete iskoristiti i ulje kikirikija.
Sastojci za svinjske kotlete:
- 300 g svinjskih kotleta (2 komada)
- 2 žlice miso pate
- 1 žlica mirina
- 1 žlica soka limete
- 1 žlica soka grejpa
- 1 žlica bijelog šećera
- 1 žlica sezamovog ulja
- 1 čajna žličica običnog senfa
Priprema svinjskih kotleta:
- Napravite marinadu: pomiješajte miso pastu, mirin, sok limete i grejpa, bijeli šećer i obični senf. Jednu žlicu dobivene smjese utrljajte u svinjske kotlete.
- Zagrijte jednu žlicu sezamovog ulja na gril tavi, pa na njoj ispecite marinirane svinjske kotlete.
- Pecite meso oko pet minuta sa svake strane, odnosno dok se termički ne obrade do kraja.
- Poslužite meso s preostalom marinadom i prilogom po želji. Dobar tek!
Sočno i puno okusa: Koliko dugo treba marinirati meso za najbolji rezultat? +6