Kada počne sezona roštiljanja, svaki pravi entuzijast i gurman ispituje sve majstore roštilja o tajni sočnosti mesa, uzbudljivim aromama i načinima pripreme odrezaka. Iako će se vjerojatno na kraju ipak držati svoga načina roštiljanja, nije loše doznati još koji trik. A nije tajna da je najveća tajna u marinadi.
Kako gotovo sve cake već znamo, red je bio da svoju tajnu otkrije i chef Mario Mihelj, koji je u našoj Školi kuhanja odreske pripremao u marinadi koja govori sto jezika. Na odrezak više nikad nećete isto gledati ako se potrudite i replicirate ovu marinadu.
Marinirati meso možete mokro ili suho. Ako se odlučite za suho mariniranje, odnosno dry rub, znači da ćete mješavinu suhih začina utrljati na meso. Za mokro mariniranje potrebno je pripremiti marinadu. Za brutalno dobru bit će vam potrebno maslinovo ulje, umak od soje, limun, senf i majčina dušica. Sve dobro izblendajte ili pomiješajte te ulijte u vrećicu u koju ste stavili odreske.
Trik s vrećicom odličan je jer vam je onda potrebno manje sastojaka, odnosno marinade, a u vrećici će se sve bolje sljubiti. Meso u takvoj marinadi možete držati do dva dana u hladnjaku bez problema, ali ne zaboravite ga izvaditi na sobnu temperaturu barem sat vremena prije pečenja. Ovdje potražite još savjeta kako ispeći odrezak, a ako vam je lijepo s Mariom, "upišite" se u Školu kuhanja, u kojoj vas vodi kroz osnovne kulinarske tehnike i otkriva korisne trikove.
Kako savršeno ispeći pile? Trikovi koji daju novu dimenziju nedjeljnom ručku