Galerija
  
    
                    
        
          
          
          
          
          
Jedan od filipinskih specijaliteta koji ondje možete probati na uličnim štandovima ili u zalogajnicama je sisig, prema onima koji su ga probali – definicija hrane koja pomaže dan nakon što popijete koju čašicu previše.
No sisig nije samo hrana protiv mamurluka nego i fino jelo koje se priprema kada se zaželite konkretnih okusa u tanjuru. U nastavku je recept za koji možete, ali ne morate koristiti jetrica. Također, u jelo možete dodati i sok od limete, a količinu šećera prilagoditi okusu.
Sastojci za sisig:
- 115 g pilećih jetrica (prema želji)
 - 900 g svinjske lopatice
 - 475 ml + 1 žlica ulja
 - 5 češnjeva češnjaka
 - 1 mala glavica luka
 - 60 ml sojinog umaka
 - 3 žlice limunovog sola
 - ½ žličice šećera
 - 2 ljute papričice
 - 4 velika jaja
 - 2 žlice majoneze
 - 1 mladi luk
 - kuhana riža za posluživanje
 
Priprema sisiga:
- Ako ih koristite, pileća jetrica izmiksajte u pastu.
 - Svinjsku lopaticu posušite papirnatim ručnicima i izrežite je na kocke od oko 1 - 1,5 cm. U lim za pečenje stavite dvostruku sloj papirnatih ručnika pa na to stavite rešetku iz pećnice.
 - U woku ili tavi debelog dna zagrijte 475 ml ulja na srednje jakoj vatri - temperatura bi trebala biti 190°C, što možete provjeriti termometrom.
 - U tri ture pržite meso oko minutu, dvije dok ne porumeni pa šupljikavom žlicom prebacite na rešetku.
 - Pomiješajte limunov sok i šećer pa miješajte dok se ne rastopi.
 - Zagrijte preostalu 1 žlicu ulja pa dodajte sjeckani luk i pržite oko tri minute, zatim dodajte i sjeckani češnjak pa pržite dok ne zamiriši.
 - Dodajte pečeno meso, pire od pileće jetrice (ako koristite), sojin umak, limunov sok sa šećerom i čili papričicu te miješajte dok se dobro ne sjedini. Pojačajte vatru i pustite da zavrije.
 - Razbijte jaja izravno u tavu, smanjite vatru poklopite i kuhajte, bez miješanja, dok bjelanjci ne postanu neprozirni, a žumanjci tekući, ali požute na rubovima, oko 3 minute.
 - Zatim dodajte majonezu i sjeckani mladi luk te pomiješajte dok se ne sjedini. Poslužite s kuhanom rižom
 
 
    
        Ne može brže i lakše od ovog: 7 jela s kojima se štede novac i vrijeme
        
                                                                                    
                
                    
 
                    
 
                    
 
                    
 
                    

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            