Švicarske kruške desert su koji savršeno kombinira okuse, a zbog nezahtjevne pripreme i sastojaka koje vjerojatno već imate u hladnjaku, ovo bi vam mogao postati sljedeći SOS slatki recept. Znate, za onda kad "nema ničeg slatkog", a vama se baš jede, ali upravo ste se presvukli u pidžamu i nema šanse da sada idete u trgovinu.
Ako morate, švicarske kruške možete ponuditi i gostima, ali - pazite, svidjet će im se.
Vrijeme pripreme: 20 minuta.
Sastojci za švicarske kruške:
250 ml vrhnja za šlag
2 žlice šećera
800 g krušaka iz konzerve (kompot)
120 g čokolade za kuhanje
grubo samljeveni prženi lješnjaci (za ukras, po želji)
Priprema švicarskih krušaka:
- Istucite vrhnje u šlag, dodajte šećer i nastavite tući dok šlag nije čvrst.
- Kruške dobro ocijedite. Nemojte baciti sirup od kompota (trebat će vam oko 2 šalice sirupa).
- Rastopite čokoladu sa sirupom. Smjesa mora biti viskozna, ako predugo kuhate, čokolada će dobiti grudice. Ohladite na sobnu temperaturu.
- Stavite kruške u veliku zdjelu, ili na zasebne tanjure podijeljene u porcije.
- Kruške premažite šlagom.
- Mlaku čokoladu pažljivo izlijte na šlag.
- Po želji ukrasite prženim lješnjacima.
- Dobro ohladite i poslužite.
Dobar tek!