Švicarske kruške desert su koji savršeno kombinira okuse, a zbog nezahtjevne pripreme i sastojaka koje vjerojatno već imate u hladnjaku, ovo bi vam mogao postati sljedeći SOS slatki recept. Znate, za onda kad "nema ničeg slatkog", a vama se baš jede, ali upravo ste se presvukli u pidžamu i nema šanse da sada idete u trgovinu.

Ako morate, švicarske kruške možete ponuditi i gostima, ali - pazite, svidjet će im se.

Vrijeme pripreme: 20 minuta.

 

Sastojci za švicarske kruške:

250 ml vrhnja za šlag
2 žlice šećera
800 g krušaka iz konzerve (kompot)
120 g čokolade za kuhanje
grubo samljeveni prženi lješnjaci (za ukras, po želji)

Priprema švicarskih krušaka:

  1. Istucite vrhnje u šlag, dodajte šećer i nastavite tući dok šlag nije čvrst.
  2. Kruške dobro ocijedite. Nemojte baciti sirup od kompota (trebat će vam oko 2 šalice sirupa).
  3. Rastopite čokoladu sa sirupom. Smjesa mora biti viskozna, ako predugo kuhate, čokolada će dobiti grudice. Ohladite na sobnu temperaturu.
  4. Stavite kruške u veliku zdjelu, ili na zasebne tanjure podijeljene u porcije.
  5. Kruške premažite šlagom.
  6. Mlaku čokoladu pažljivo izlijte na šlag.
  7. Po želji ukrasite prženim lješnjacima.
  8. Dobro ohladite i poslužite.

Dobar tek!

 

12 najzdravijih: Voće i povrće s najmanje pesticida 12. Dinja 11. Cvjetača Kupus +8 9. Kivi

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju