Sastojci za ovu brzu savijaču su svakodnevni, izrada jednostavna, a okus joj je ekstra dobar. Iako nije u ovom receptu, možete je još malo obogatiti „po domaći“ tako da prije pečenja kore premažete smjesom od jaja i kiselog vrhnja (1 jaje + 1 vrhnje + malo soli). 

Vrijeme pripreme: 45 min.

Sastojci za savijaču s piletinom, sirom i gljivama:

  • 450 g pilećih prsa, nasjeckanih na kockice
  • 2 srednje glavice luka, sitno nasjeckane
  • 4 češnja češnjaka, protisnuta
  • 500 g šampinjona, narezanih na ploške
  • 500 g (1 pakiranje) kora za pite i savijače
  • 150 g ribanog parmezana ili sličnog tvrdog sira
  • Sol, papar, ulje, peršin (po želji)

Priprema savijače s piletinom, sirom i gljivama:

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Namastite lim za pečenje.
  2. Tavu namastite i stavite na srednju vatru. Dodajte piletinu, luk i češnjak i pirjajte uz miješanje oko 5 minuta dok piletina ne omekša. Dodajte gljive i kuhajte 2 minute. Ocijedite višak tekućine i stavite sa strane na 10 minuta.
  3. Rastegnite jednu koru, lagano je namastite, poklopite je drugom i nju isto namastite. Žlicom rasporedite smjesu od piletine i gljiva, pospite sirom i zamotajte u savijaču. Ponovite s novim parom kora. Po želji premažite kore smjesom vrhnja i jaja.
  4. Savijače posložite u lim za pečenje i pecite u pećnici 12-15 minuta, dok tijesto ne poprimi zlatno-smeđu boju.

Dobar tek!

 

Bečka štrudla: Carica među savijačama koja se poslužuje sa sladoledom ili u umaku od vanilije Bečka štrudla - 6 Bečka štrudla - 5 Bečka štrudla - 4 +2 Bečka štrudla - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju