Kako bi bila sočnija svaka kora savijače se premazuje rastopljenim maslacem i mineralnom vodom, a na pola pečenja ne zaboravite dodati i mileram ili kiselo vrhnje. 

Savijača od gljiva i mesa:

350 g mljevene junetine
150 g šampinjona
1 mrkva
1 glavica luka
1/2 žličice soli
1 žličica papra
1 žličica mljevene paprike
¼ žličice muškatnog oraščića
10 kora za savijače

Za premazivanje: 

100 g maslaca
2 dl mineralne vode
1 mileram

Priprema: 

1. Popržite luk na ulju pa dodajte mljeveno meso.

2. Nakon 10 minuta ubacite sjeckane šampinjone i sjeckanu mrkvu.

3. Pirjajte dok povrće ne omekša i tekućina ispari pa dodajte sol, papar, muškatni oraščić i mljevenu papriku te ostavite da se hladi.

4. Na čistu kuhinjsku krpu stavite koru, poprskajte je mineralnom vodom te premažite žličicom rastopljenog maslaca. Na nju stavite drugu koru te ponovite postupak.

5. Po cijeloj dužini kore stavite petinu nadjeva i preklopite rubove te pomoću krpe savinite štrudl.

6. Savijače stavite u lim za pačenje pa ponovno poprskajte mineralnom i namastite.

7. Pecite ih 20 minuta na 180°C pa premažite mileramom i pecite još oko 15 minuta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju