Šampinjoni punjeni smjesom od pesta i posipani parmezanom odličan su dodatak svakom roštilju, ali možete ih ispeći i u pećnici. Poslužite ih kao vegetrijansko glavno jelo ili kao prilog uz odrezak. Odlično će pristajati i uz losos ili kakvu finu svježu salatu.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

Šampinjone punjene pestom pripremit ćete za 10-ak minuta, a peći će se još 10-ak minuta na roštilju ili 15 do 20 minuta u pećnici. Količina sastojaka iz recepta dat će 4 do 6 porcija.

Šampinjoni punjeni pestom i parmezanom - sastojci:

  • 12 velikih šampinjona
  • 2 žlice maslinovog ulja plus za premazati gljive
  • 2 male ljutike, nasjeckane
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 čep bijelog vina
  • 6 žlica pesta
  • 120 g naribanog parmezana

Šampinjoni punjeni pestom i parmezanom - priprema:

  1. Uklonite stručke šampinjonima i sitno ih nasjeckajte.
  2. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri. Pržite, stalno miješajući, nasjeckane stručke, ljutiku i češnjak dok ne omekšaju, oko 5 minuta. Ulijte vino u tavu i kuhajte i dalje miješajući dok tekućina ne ispari, 1 do 2 minute. Ohladite smjesu na sobnu temperaturu, oko 10 minuta.
  3. Premažite klobuke maslinovim uljem.
  4. Pomiješajte pesto i pinjole sa smjesom od stručaka. Žlicom napunite klobuke smjesom i svaki obilato pospite parmezanom.
  5. Pecite gljive na roštilju dok rubovi ne pocrne, oko 10 minuta, ili u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 15 do 20 minuta.

Mali piknik na Rokovom perivoju: Povratak omiljenog zagrebačkog ljetnog događanja Mali piknik - 9 Mali piknik - 8 Mali piknik - 7 +13 Mali piknik - 6