Jeste li čuli za umak od milijun dolara (Million Dollar Dip)? Riječ je o savršenom prilogu uz krekere i čips koji se sastoji od samo pet sastojaka, ali ima vrlo bogat i dekadentan okus, po čemu je dobio ime.

Osmislila ga je slavna američka chefica Helen Corbitt dok je radila za robnu kuću Neiman Marcus, zbog čega ga neki nazivaju i umak Neiman Marcus.

Možete ga mazati na kruh, stavljati u tortilju ili jesti kao prilog čipsu ili krekerima. Najbolje od svega? Priprema je vrlo jednostavna i kratka, pa ga baš svatko može napraviti u svojoj kuhinji.

Sastojci:
6 – 8 kriški slanine
300 grama majoneze
220 grama naribanog sira cheddar
100 grama narezanih badema
50 grama mladog luka

Priprema:

1. Na tavi kratko popržite bademe i pustite da se do kraja ohlade prije nego što ih stavite u umak.

2. Na tavi prepržite kriške slanine dok ne postanu hrskave. Znat ćete da je slanina gotova kada se masnoća na tavi počne pjeniti.

3. Odložite slaninu na papir za upijanje masti, a kada se ohladi, narežite je na sitne komade.

4. Naribajte sir cheddar, pomiješajte ga s majonezom, slaninom i bademima. Umaku dodajte i sitno nasjeckan mladi luk.

5. Stavite u hladnjak na nekoliko sati prije posluživanja. Dobar tek!

U videu Food Wishesa na YouTubeu pogledajte kako se priprema ovaj umak od milijun dolara.