Sastojci:
2 komada pilećih prsa ili 2 zabatka
4 žlice maslaca
250 grama šampinjona
120 ml desertnog vina
120 ml vrhnja za kuhanje
sol i papar po želji

Pileći paprikaš Hrana i piće Tako to rade Mađari: 3 ključna trika za savršen pileći paprikaš

Priprema:
1. Na dvije žlice maslaca prepržite piletinu sa svake strane dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Izvadite iz tave i prekrijte piletinu aluminijskom folijom. Nema veze što se nije termički obradila do kraja, dovršit ćete njezinu pripremu u umaku.

2. Ubacite u tavu preostale dvije žlice maslaca pa na masnoći prepirjajte šampinjone narezane na kriške dok ne omekšaju i ne dobiju zlatnosmeđu boju. Za to će vam biti potrebno dvije do tri minute.

3. Podlijte tavu slatkim desertnim vinom ili šerijem i kuhajte sve zajedno oko dvije minute.

Složenac Hrana i piće Brzopotezni ručak: Najbolji spoj tjestenine, topljenog sira i piletine

4. Ulijte u tavu vrhnje za kuhanje i sol po želji.

5. Vratite u tavu piletinu, poklopite i pustite da se meso termički obradi do kraja, a umak gusne.

6. Poslužite s kruhom, tjesteninom, rižom ili salatom po želji. Dobar tek!

Napomena:

Sol i papar uobičajeni su dio bilo koje smočnice u Hrvata, pa ove začine nismo uključivali u broj potrebnih namirnica za pripremu fine piletine u kremastom umaku s gljivama.