Francuzi stari kruh – po mogućnosti brioš – namaču u slasnoj kombinaciji jaja, mlijeka, ekstrakta vanilje i začina te peku na maslacu kako bi dobili ukusno jelo koje je hrskavo izvana, a sočno i mekano iznutra.

Ako niste vješti u pripremi francuskog tosta, ne brinite se. Donosimo vam prečac, odnosno recept koji obuhvaća samo tri sastojka: stari kruh, maslac i sladoled. Točnije, rastopljeni sladoled od vanilije u kojem se kriške kruha mariniraju prije stavljanja na tavu.

Pohani kruh - 6 Hrana i piće 7 pogrešaka zbog kojih nam pohani kruh ne uspijeva onako kako želimo

Ovaj recept možete napraviti s najjeftinijim sladoledom od vanilije, ali dobro je znati da će oni kvalitetniji i kremastiji s višim udjelom mliječnih masti podariti bolje rezultate.

Sastojci za francuski kruh:

nekoliko kriški starog kruha
rastopljeni sladoled od vanilije
maslac za prženje i posluživanje

Priprema:
1. Narežite stari kruh na kriške.

2. Rastopite sladoled od vanilije na sobnoj temperaturi ili u mikrovalnoj pećnici, pa u njega namočite kriške starog kruha.

3. Umočite kruh sa svake strane tako da sladoeld u potpunosti prekriva površinu kruha.

Rolice Hrana i piće Lažne palačinke: Novo lice "dječjih radosti" s kojima smo odrastali u osamdesetima

4. Na tavi rastopite malo maslaca pa na njemu ispecite francuski tost. Pecite ga sa svake strane nekoliko minuta, odnosno dok ne dobije zlatnosmeđu boju.

5. Poslužite s komadićem maslaca te dodatnim namirnicama poput meda ili voća. Dobar tek!