Isprobajte jednostavni recept za najlakšu čokoladnu tortu bez pečenja koji se radi od tek tri namirnice – čokolade, kokosova mlijeka i zobenih pahuljica.

Sastojci za najlakšu čokoladnu tortu:

  • 375 ml kokosova mlijeka
  • 220 g zobenih pahuljica
  • 170 g tamne čokolade

Priprema najlakše čokoladne torte:

  1. Narežite čokoladu na sitne komade.
  2. Zagrijte kokosovo mlijeko na štednjaku.
  3. Prelijte kokosovo mlijeko preko nasjeckane čokolade i pustite da se namače oko dvije minute.
  4. Miješajte sve dok se čokolada ne rastopi i ne dobijete ujednačenu smjesu.
  5. Ubacite zobene pahuljice u čokoladnu smjesu i sve dobro promiješajte.
  6. Prebacite smjesu u kalup za torte.
  7. Ostavite da se torta ohladi do sobne temperature, a potom je stavite na hlađenje u hladnjak tri do četiri sata dok se ne stisne.
  8. Narežite na kriške i poslužite. Dobar tek!

U YouTube videu The Cooking Foodie pogledajte kako se radi ova torta od samo tri sastojka.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju