Isprobajte jednostavni recept za najlakšu čokoladnu tortu bez pečenja koji se radi od tek tri namirnice – čokolade, kokosova mlijeka i zobenih pahuljica.
Sastojci za najlakšu čokoladnu tortu:
- 375 ml kokosova mlijeka
- 220 g zobenih pahuljica
- 170 g tamne čokolade
Priprema najlakše čokoladne torte:
- Narežite čokoladu na sitne komade.
- Zagrijte kokosovo mlijeko na štednjaku.
- Prelijte kokosovo mlijeko preko nasjeckane čokolade i pustite da se namače oko dvije minute.
- Miješajte sve dok se čokolada ne rastopi i ne dobijete ujednačenu smjesu.
- Ubacite zobene pahuljice u čokoladnu smjesu i sve dobro promiješajte.
- Prebacite smjesu u kalup za torte.
- Ostavite da se torta ohladi do sobne temperature, a potom je stavite na hlađenje u hladnjak tri do četiri sata dok se ne stisne.
- Narežite na kriške i poslužite. Dobar tek!
U YouTube videu The Cooking Foodie pogledajte kako se radi ova torta od samo tri sastojka.