“Nema nitko brži od mene, garantiram,” samouvjereno nam je priznao majstor grila koji od samih početaka radi u poznatom slovenskom burger lancu “Lars&Sven”, a koji vjeruje kako je dosad napravio oko 200.000 burgera.
Lars&Sven prvi je restoran otvorio u studenom 2015. godine u kontejnerskoj konstrukciji ispred trgovačkog centra Ljubljana-Rudnik, a posljednje tri godine dobio je titulu najboljeg burgera u glavnom gradu Slovenije. Sa svojim food truckom obišao je brojna mjesta u Europi.
Prisutan je i na ovogododišnjem Zagreb Burger Festivalu, koji se održava do 22. rujna na Strossmayerovu trgu. Zagrepčanima i njihovim gostima nude svoj najprodavaniji burger Sven, čija se pljeskavica sastoji od nekoliko vrsta slovenske junetine u kombinaciji s engleskim zrelim cheddar sirom, karameliziranim lukom, hrskavom pancentom, rajčicom, zelenom salatom i umakom.
Blackadder burger hit je na Zagreb Burger Festivalu (Foto: Andrea Paić)
Isprobati se može i Lars, koji kombinira junetinu s cheddar sirom, rajčicom, zelenom salatom i umakom.
"Meni je najdraži Smokey," otkriva Robert Lipovac. Riječ je o burgeru čija se pljeskavica priprema od 100 posto dimljenog mesa svinjetine.
U velikom testu burgera Punkufer.hr-a s ovogodišnjeg festivala stručni žiri visoku je ocjenu dao njihovu Blackadder burgeru koji se sastoji od pljeskavice napravljene od crnog angusa, a koja se poslužuje s domaćim umakom od smokve, hrskavom istarskom pancetom, odležanim britanskim cheddarom te u crnom pecivu od aktivnog ugljena.
Najbolje od svega?
"Hranu ne podgrijavamo niti držimo na zalihama, svaki se burger priprema svježe po narudžbi," zaključuje najbrža ruka u pripremi burgera.
Zagreb Burger Festival: Najsočnija zabava u centru grada +10