Kućice na zagrebačkom Tuđmancu od jučer žare i pale slasnim mesnim kreacijama, pa ako ste gladni dobre atmosfere i finih specijaliteta u zelenilu, navratite na Burger Festival do 20. listopada. Chefovi i vrsni gurmani raspištoljili su se novim recepturama, pa svatko može pronaći nešto za sebe – bilo da volite ljuto, slatko, klasično ili egzotično.

Kako ne biste morali puno lutati, donosimo kratki pregled gastročudesa koja možete pronaći na omiljenom festivalu.

Burger Bar: Signature 2.0 burger Burger Bar: Signature 2.0 burger (Foto: Sandro Sklepić)

Burger bar

Ovdje ćete naići na uzbudljive burgere s finim, dvjestogramskim komadima junećeg odreska (chuck-short rib-brisket) u light brioche pecivima tostiranima na maslacu. Signature 2.0 (10,50 eura) ima i pancetu, karamelizirani luk, rukolu, slatku gorgonzolu i domaću lime-aioli majonezu, a Smoked Chilli (10,10 eura) spaja sir, prženi luk, ljute papričice i domaću smokey spicy majonezu. Ovogodišnjim kreacijama ekipa iz Burger bara skupila je brojne pohvale kušača.

Grof Lovski: Šiš Burger Grof Lovski: Šiš Burger (Foto: Sandro Sklepić)

Lovski

Lovski Smash burger s mesom jelena u briošu sa žutim umakom, sirom, pancetom, prženim lukom i kineskim kupusom jedan je od burgera koji se itekako hvali na festivalu, a koštat će vas 9,80 eura. Imaju i Šiš Burger - šiš-ćevap premazan kajmakom u duguljastom somunu (8,80 eura) te Zvrk roštiljku (9,30) s mesom divljači u briošu s raznim dodacima, ako želite probati nešto drukčije.

Thai Thai: Pad Thai Beef Burger Thai Thai: Pad Thai Beef Burger (Foto: Sandro Sklepić)

Thai Thai

Oazu za sve željne egzotičnih kombinacija donosi Pad Thai beef burger (9,90 eura) s umakom od kikirikija, cheddarom, azijskom coleslaw salatom, ukiseljenim lukom i kikirikijem, dok je za one željne intenzivnijih okusa tu Tom Yum beef burger (9,90 eura) s tom yum umakom, slaninom, cheddarom, iceberg salatom, rajčicom, ukiseljenim svježim krastavcima i prženim lukom. Osim toga, Imaju i bao bunse (8 eura) i pad thai s piletinom (10 eura) te mango sticky rice (9 eura), krumpiriće i batat.

Chef Vedran Stojanac: Nima tice do prasice Chef Vedran Stojanac: Nima tice do prasice (Foto: Sandro Sklepić)

Oui Chef by Vedran Stojanac

O Vedranovoj tjestenini u kolutu sira i crnom rižotu dugo se priča, ali ovog je puta riječ o burgerima. Nima tice do prasice umjesto mljevene junetine, u domaćoj sourdough focaccii krije sporo pečeni odrezak svinjskog vrata, coleslaw i zelenu salatu, romanesco umak, ribani sir te lardo crne svinje. Pobuna u kokošinjcu (8 eura) hrskavi je pileći burger umotan u Pringles čips s aurora umakom, mariniranim lukom, zelenom salatom i ribanim sirom, a tu je i Kravlje ludilo vol. 2 s junetinom, matovilcem, džemom od luka, domaćim kiselim krastavcima, topljenim sirom i BBQ umakom.

Institut za burgere by Mate Janković: Bacon Cheese Smash Institut za burgere by Mate Janković: Bacon Cheese Smash (Foto: Sandro Sklepić)

Institut za burgere by Mate Janković

Želite li guštati u smash burgerima, navratite kod chefa Jankovića, gdje će vam preporučiti Onion Cheese Smash (8,50 eura), koji rade u burger-pecivu s domaćom junetinom, cheddarom, honey mustardom, namazom od topljenog sira, džemom od luka, jalapeño papričicama i prženim lukom.

Chef's burger by Ivan Pažanin: Creamy Pomodoro 2.0 Chef's burger by Ivan Pažanin: Creamy Pomodoro 2.0 (Foto: Sandro Sklepić)

Pažaninov Chef’s Burger

Poznati chef u Zagreb je stigao s novim verzijama lanjskih hitova. Preporučili su nam Creamy Pomodoro (domaća junetina u krumpirovu pecivu s cheddarom, basil garlic majonezom, džemom od cherry rajčica, ljubičastim lukom i rikulom), koji ćete platiti 8,50 eura, kao i Crispy Kapulu (9 eura), kojoj karakter daju jalapeño papričice, džem od luka i prženi luk te panceta.

Good Food: Crispy Chicken Slaw Good Food: Crispy Chicken Slaw (Foto: Sandro Sklepić)

Good Food

Adut Crispy Chicken Slaw burgera (9 eura) jest crispy pileći file koji se smjestio u društvu cheddara, coleslawa, prženog luka i sweet ’n’ sour umaka, a kažu nam da treba kušati i njihove Fresh Feta s ljutim papričicama i koprom (9 eura) i Caprese Pesto burgere (9 eura) s mozzarellom i pestom. Ovdje možete pronaći i klasične pržene krumpiriće (3,30 eura), kao i prženi batat (4,20 eura)

Bold.Burger: Kaj burger Bold.Burger: Kaj burger (Foto: Sando Sklepić)

Bold.Burger

Nove burgere u gradu koje potpisuje virtuoz Ivan Zidar odnedavno možete pronaći u centru zagrebačkom centru na stalnoj adresi, o čemu smo pisali ovdje, a na festival su došli i s novitetom: Brisket burgerom (10 eura), koji spaja dimljeni brisket, kisele krastavce, ukiseljeni luk i umak. Po izgledu mališan, po sastavu snagator, ovaj burger mogao bi vas fino zasititi i oduševiti sočnošću.

Guloso Burgers Guloso Burgers (Foto: Sandro Sklepić)

Guloso Burgers & More

Majstori burgera u Zagreb su stigli iz Dubrovnika, između ostalog, i zbog stalnih obožavatelja. Guloso neumorno niže nagrade, uključujući i onu za Cheesy Special (9 eura) na lanjskom međunarodnom festivala burgera u Beogradu. Prvak spaja junetinu s pecivom od krumpirova tijesta, cheddar i edamer s karameliziranim lukom i posebnim umakom. Ako volite ljuto, možete dati šansu Huncut burgeru s jalapeño papričicama, tortilja čipsom i gochujang majonezom (11 eura).

Picnic Mingle & Fun: Blue Cheese burger Picnic Mingle & Fun: Blue Cheese burger (Foto: Sandro Sklepić)

Picnic Mingle & Fun

Priželjkujete li uzbudljivi piknik, navratite na Burger od kozica (10,50 eura) sa sriracha majonezom, celerom, kozjim sirom i salaticom. Hvali se i Blue Cheese burger (9,50 eura) s gorgonzolom, chutneyjem od smokve, jabukom, Dijon aiolijem i pancetom.

Ice Crone: Pistacija Ice Crone: Pistacija (Foto: Sandro Sklepić)

Ice Crone

Vrijedi ostaviti mjesta i za slatki hit festivala: soft serve sladoled od vanilije ili čokolade u vrućem kroasanu prelivenom umakom po želji - (od slane karamele, pistacije od jagode) te posipan lješnjakom, pistacijom ili šarenim mrvicama. Zatražite žličicu jer je ovaj raskošni slatkiš gotovo nemoguće smazati bez posljedica po odjeći. Neodoljive sladolede u kroasanu platit ćete šest eura.

Ginglebells kokteli Ginglebells kokteli (Foto: Sandro Sklepić)

Ginglebells

Volite li koktele, nemojte zaobići Ginglebells kućicu, koja ima čak 23 slasne tekuće kombinacije. Neće biti jednostavno odlučiti se za najbolji, ali s Mojitom (7 eura) ne možete pogriješiti, a vrijedi probati i osvježavajući Yuzu Collins (7 eura) i Teranino spritz (6 eura). Izbjegavate li alkohol, odabrati možete Basil ili Passion Fruit Sodu (3,5 eura), ili pak Virgin Mojito (4,5 eura)

S Pazara na Dolac: Splitska hit-jela i vrhunski chefovi stižu u Zagreb ovog petka PLACe market - 7 PLACe market - 8 PLACe market - 9 +7 PLACe market - 10

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju