Za pripremu ovog predivno sočnog i mirisnog jela treba vam tek 5 minuta, a ostalo će odraditi pećnica za manje od pola sata. A jednom kad kušate ovako pečenu piletinu, uhvatit ćete samo sebe da o njoj potajno maštate. Razumijemo, tako je i nama bilo.

Za pripremu ovog jela ne treba vam nikakvo kulinarsko predznanje, a sastojke vrlo vjerojatno već imate kod kuće. Uz malo ulja, soli i papra, oni su: pileća prsa, češnjak, maslac, peršin i parmezan.

Zapečena piletina s parmezanom u umaku od maslaca i češnjaka sjajno će ići uz krumpir ili batat na sve načine, ili, u pravom američkom duhu – tjesteninu. Vrijeme pečenja ovist će o debljini pilećih prsa i naravno – pećnici, pa radije provjerite kako napreduje umjesto da se lijepo držite (okvirnog) vremena pečenja

Sastojci za zapečenu piletinu s parmezanom u umaku od maslaca i češnjaka:

  • 4 komada pilećih prsa bez kostiju i kože
  • 8 žlica maslaca
  • 6 češnjeva češnjaka, protisnutog
  • 1 žlica svježe nasjeckanog peršina
  • 1/2 šalice naribanog parmezana
  • ulje
  • sol
  • papar

Priprema zapečene piletine s parmezanom u umaku od maslaca i češnjaka:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
  2. Piletinu posolite, popaprite i poslažite u nauljenu posudu za pečenje.
  3. U loncu rastopite maslac. Dodajte češnjak i kuhajte na laganoj vatri, stalno miješajući, oko 3 minute. Dodajte peršin pa maknite s vatre. Prelijte maslac sa češnjakom preko pilećih prsa.
  4. Pecite otprilike 20 do 25 minuta, dok meso ne bude pečeno.
  5. Pospite parmezanom i pecite dok se ne otopi ne dobije lijepu boju.

Trikovi koje ćete zapamtiti: Brzinska rješenja za guljenje nara, kestena, pečenih paprika, krumpira... Kesteni Jaja Šipak +3 Ajvar se radi od paprika

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju