Za pripremu ovog predivno sočnog i mirisnog jela treba vam tek 5 minuta, a ostalo će odraditi pećnica za manje od pola sata. A jednom kad kušate ovako pečenu piletinu, uhvatit ćete samo sebe da o njoj potajno maštate. Razumijemo, tako je i nama bilo.
Za pripremu ovog jela ne treba vam nikakvo kulinarsko predznanje, a sastojke vrlo vjerojatno već imate kod kuće. Uz malo ulja, soli i papra, oni su: pileća prsa, češnjak, maslac, peršin i parmezan.
Zapečena piletina s parmezanom u umaku od maslaca i češnjaka sjajno će ići uz krumpir ili batat na sve načine, ili, u pravom američkom duhu – tjesteninu. Vrijeme pečenja ovist će o debljini pilećih prsa i naravno – pećnici, pa radije provjerite kako napreduje umjesto da se lijepo držite (okvirnog) vremena pečenja
Sastojci za zapečenu piletinu s parmezanom u umaku od maslaca i češnjaka:
- 4 komada pilećih prsa bez kostiju i kože
- 8 žlica maslaca
- 6 češnjeva češnjaka, protisnutog
- 1 žlica svježe nasjeckanog peršina
- 1/2 šalice naribanog parmezana
- ulje
- sol
- papar
Priprema zapečene piletine s parmezanom u umaku od maslaca i češnjaka:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
- Piletinu posolite, popaprite i poslažite u nauljenu posudu za pečenje.
- U loncu rastopite maslac. Dodajte češnjak i kuhajte na laganoj vatri, stalno miješajući, oko 3 minute. Dodajte peršin pa maknite s vatre. Prelijte maslac sa češnjakom preko pilećih prsa.
- Pecite otprilike 20 do 25 minuta, dok meso ne bude pečeno.
- Pospite parmezanom i pecite dok se ne otopi ne dobije lijepu boju.
Trikovi koje ćete zapamtiti: Brzinska rješenja za guljenje nara, kestena, pečenih paprika, krumpira... +3