Dosade li vam klasične punjene paprike, isprobati možete i roge punjene mesom ili pak smjesom od naribanog krumpira i luka s omiljenim začinima.

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Korčula - 10 Kao brod od kamena Pogledajte nevjerojatne prizore Korčule: Grad kontrasta, između mora i povijesti

Volite li ljuto, dodajte i sjeckane ljute papričice ili chilli pahuljice. Dio mjesne smjese možete zamijeniti i svježim kobasicama, pečenicama koje oslobodite od ovitka i unutrašnjost pomiješajte s mesnom smjesom. Poslužite uz pire od krumpira ili šalšu, odnosno sataraš, a tko želi može dodati i žlicu vrhnja.

Sastojci za roge punjene mesom:

  • 6 paprika (roga)
  • 1 glavica luka
  • 1 dl vode
  • 400 g mljevenog mesa
  • 250 g sira (gauda, trapist)
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 1 prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 žličica češnjaka u granulama

Priprema roga punjenih mesom:

  1. Luk što sitnije nasjeckajte, stavite u tavu na zagrijano ulje pa posolite i pržite dok ne postane staklast. U tavu zatim dodajte 400 g mljevenog mesa, dodajte začine i pržite oko 15 minuta pa ostavite da se hladi dok čistite paprike.
  2. Paprike uzdužno razrežite pa im sastružite sjemenke. Posudu za pečenje nauljite. Paprike izvana i iznutra posolite pa ih napunite smjesom. Složite ih u lim za pečenje pa pecite oko 20 minuta na 250 stupnjeva Celzija. Izvadite ih iz pećnice pa ulijte oko 1 dl vode u posudu, paprike pospite ribanim sirom i pecite na 220 stupnjeva Celzija oko 20 minuta.
  3. Poslužite s omiljenom salatom i prema želji pireom od krumpira i šalšom.

Prava "muška" namirnica: 5 najboljih razloga zbog kojih bismo trebali jesti tikvice +0 Punjene tikvice/Ilustracija