Dosade li vam klasične punjene paprike, isprobati možete i roge punjene mesom ili pak smjesom od naribanog krumpira i luka s omiljenim začinima.

U trendu Tjestenina u umaku od vrhnja s piletinom Tjedni jelovnik 7 laganih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje vam ne treba puno vremena ni truda Luksuzno imanje u Sheffieldu, Massachusetts, SAD - 3 Uklopljen u okoliš Kuća je zakon, ali pogledajte bazen! Izgleda prirodno, no... Američke pogačice (eng. biscuits) Rahle i putraste Ne morate ih niti mijesiti: Recept za fine pogačice od tri sastojka gotove u 25 minuta

Volite li ljuto, dodajte i sjeckane ljute papričice ili chilli pahuljice. Dio mjesne smjese možete zamijeniti i svježim kobasicama, pečenicama koje oslobodite od ovitka i unutrašnjost pomiješajte s mesnom smjesom. Poslužite uz pire od krumpira ili šalšu, odnosno sataraš, a tko želi može dodati i žlicu vrhnja.

Sastojci za roge punjene mesom:

  • 6 paprika (roga)
  • 1 glavica luka
  • 1 dl vode
  • 400 g mljevenog mesa
  • 250 g sira (gauda, trapist)
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 1 prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 žličica češnjaka u granulama

Priprema roga punjenih mesom:

  1. Luk što sitnije nasjeckajte, stavite u tavu na zagrijano ulje pa posolite i pržite dok ne postane staklast. U tavu zatim dodajte 400 g mljevenog mesa, dodajte začine i pržite oko 15 minuta pa ostavite da se hladi dok čistite paprike.
  2. Paprike uzdužno razrežite pa im sastružite sjemenke. Posudu za pečenje nauljite. Paprike izvana i iznutra posolite pa ih napunite smjesom. Složite ih u lim za pečenje pa pecite oko 20 minuta na 250 stupnjeva Celzija. Izvadite ih iz pećnice pa ulijte oko 1 dl vode u posudu, paprike pospite ribanim sirom i pecite na 220 stupnjeva Celzija oko 20 minuta.
  3. Poslužite s omiljenom salatom i prema želji pireom od krumpira i šalšom.