Dosade li vam klasične punjene paprike, isprobati možete i roge punjene mesom ili pak smjesom od naribanog krumpira i luka s omiljenim začinima.
Volite li ljuto, dodajte i sjeckane ljute papričice ili chilli pahuljice. Dio mjesne smjese možete zamijeniti i svježim kobasicama, pečenicama koje oslobodite od ovitka i unutrašnjost pomiješajte s mesnom smjesom. Poslužite uz pire od krumpira ili šalšu, odnosno sataraš, a tko želi može dodati i žlicu vrhnja.
Sastojci za roge punjene mesom:
- 6 paprika (roga)
 - 1 glavica luka
 - 1 dl vode
 - 400 g mljevenog mesa
 - 250 g sira (gauda, trapist)
 - 1 žličica mljevene paprike
 - 1 prstohvat muškatnog oraščića
 - 1 žličica češnjaka u granulama
 
Priprema roga punjenih mesom:
- Luk što sitnije nasjeckajte, stavite u tavu na zagrijano ulje pa posolite i pržite dok ne postane staklast. U tavu zatim dodajte 400 g mljevenog mesa, dodajte začine i pržite oko 15 minuta pa ostavite da se hladi dok čistite paprike.
 - Paprike uzdužno razrežite pa im sastružite sjemenke. Posudu za pečenje nauljite. Paprike izvana i iznutra posolite pa ih napunite smjesom. Složite ih u lim za pečenje pa pecite oko 20 minuta na 250 stupnjeva Celzija. Izvadite ih iz pećnice pa ulijte oko 1 dl vode u posudu, paprike pospite ribanim sirom i pecite na 220 stupnjeva Celzija oko 20 minuta.
 - Poslužite s omiljenom salatom i prema želji pireom od krumpira i šalšom.
 
 
    
        Prava "muška" namirnica: 5 najboljih razloga zbog kojih bismo trebali jesti tikvice
        
                                                                                                
                
                    +0
                    
                    
 
                    

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            