Kako bi pržena piletina bila hrskavija, u smjesu za paniranje možete dodati usitnjene kokice. Dovoljno ih je izmiksati u dovoljno snažnom multipraktiku, zajedno sa starim kruhom ili krušnim mrvicama. Za pripremu odaberite kokice koje nisu preslane ili ih ispecite sami i začinite prema ukusu.
Za više okusa u smjesu za paniranje možete dodati mljevenu dimljenu papriku, kako je navedeno u receptu, ali i poigrati se s različitim začinima, kao što su češnjak u prahu, kurkuma ili origano.
Hrskava pržena piletina odlična je za grickanje uz kakav umak na bazi jogurta, vrhnja ili majoneze, ali i kao dodatak najrazličitijim jelima od riže, tjestenine ili krumpira.
Sastojci za prženu piletinu u smjesi s kokicama:
- 25 g pečenih slanih kokica
- 85 g krušnih mrvica ili starog kruha
- 2 žličice mljevene dimljene paprike
- 50 g glatkog brašna
- 1 veliko jaje
- 2 komada pilećih prsa bez kože
- ulje za prženje
Priprema pržene piletine u smjesi s kokicama
- Pomiješajte kokice, kruh ili krušne mrvice i papriku pa izmiksajte u mrvičastu smjesu te prebacite u veliki tanjur. U drugom tanjuru umutite jaje, a u trećem pomiješajte brašno sa začinima.
- Piletinu narežite na trake pa ih najprije umočite u začinjeno brašno, zatim u jaja i na kraju u smjesu kokica – utisnite mrvice na piletinu da se bolje zalijepe. Ostavite u hladnjaku najmanje pola sata.
- Zagrijte dovoljno ulja da prekrije površinu velike tave pa pecite komade piletine 2-3 minute sa svake strane u serijama dok ne porumene i ispeku se. Ocijedite ih na kuhinjskom papiru. Poslužite toplo s prilozima prema želji.
Kako ispeći najfiniju piletinu: 5 sastojaka koji će promijeniti način na koji kuhate +2